Witam moja płyta główna EPOX 8kra(i) tak pokazuje Everest. Niestety jedyny napęd jaki posiadam to Combo.
Ze strony Microsoftu ściąłem Windowsa 7 i teraz pytanko jak go mogę zainstalować ?? nie mam jak nagrać a w biosie mam opcje tylko USB FDD, USB CD-ROM, USB ZIP, wgrywałem obraz na pendrive ale nie rusza więc opcji USB w tym modelu z pendrive chyba nie ma… Czy jest jakaś inna możliwość instalacji ?? Obecny system to vista. Gdzieś tam widziałem wzmiankę że jest możliwość z dysku twardego za pomocą jakiegoś programu ale nie za bardzo mogłem znaleźć jakiego i jak
jeżeli chcesz zainstalować jako drugi system wystarczy odpalić obraz płyty w wirtualnym napędzie lub rozpakować obraz na dysk np winrarem czy 7-zipem i po uruchomieniu pliku setup instalacja ruszy
tak sie zastanawiam czy jesli sformatowałbym dysk c na dysku d wczesniej wgrał obraz windowsa 7 i pozniej odpalił kompa z dyskietki bootowalnej windowsa 98 wszedł na ta scieżkę gdzie mam 7 i odpalił setup…
Ale po co tak kombinować? Jeżeli tylko masz wystarczająco miejsca na partycji C: to zrób tak jak napisałem, wybierz nową instalację i system Ci się zainstaluje na czysto, później tylko usuniesz katalog windows.old i po sprawie.
Ile ma ta Twoja partycja C:? Nic nie da się zrobić, żeby uwolnić miejsce? Powyrzucaj pliki tymczasowe, odinstaluj Office czy inne duże programy. Ręcznie spróbuj wyrzucić pliki pomocy, jakieś multimedia (dźwięki systemowe i inne bajery).
dysk c ma 22 Gb 8 Gb jest wolnych jak próbowałem instalowac pisało że minimum musi byc 10 system mam zainstalowany 2 dni wiec nie mam żadnych programów jedynie aktualizacje
Wyłącz hibernację, zrestartuj komputer i zobacz ile będzie wolnego, jak to nie wystarczy to w katalogu Windows wyrzuć wszystkie katalogi zaczynające się od $ (zrób to TC, albo w ustawieniach włącz pokazywanie ukrytych plików i katalogów).