Instalacja Win XP z DOS-a

Mam mały problem. Gdy instaluje Win Xp z DOS-a i chce uruchomić CD F:\setup to wyskakuje informacja, że ta aplikacja nie moze być otworzona w DOS-ie. W jaki sposób mozna uruchomić CD żeby instalacja ruszyła??

F:\setup.exe tylko wpisz F:\i386\winnt - i wszystko pójdzie !

Ta i instalka bedzie trwała wieki…

Daj płytce kopa z 6 bootdisków instalacyjnych XP.

A dlaczego instalować hcesz w DOS’ie? Czyżby brak boot z CD? Jeśli tak to mi to wygląda na pirata, bo legale maja boot z CD… :twisted:

llll

Witam!

Getto 44 za takie wypowiedzi powinieneś dostać bana na tym forum. Co z tego, że to Polska - to Cie nie zwalnia z obowiązku przestrzegania prawa. Jesteś zwyczajnym złodziejem, a w dodatku kiepskim.

Teraz to już raczej Ci nikt nie pomoże w tym temacie… ukradłeś, nie umiesz sobie z tym poradzić - trudno.

Etam, na dyskietke startowa np. Win98 trzaba dograc pliczek smartdrv.exe , przed instalka nalezy go uruchomic, co spowoduje załadowanie bufora dyskowego, znacznie przyspieszajac operacje

na plikach - instalka z DOS’a trwa tyle samo co z dysku bootujacego itp…

Mialem Ci nie odpowidać gdyz jestes zwyklym oszustem :-((

Sprawdz po zabootowaniu z dyskietki, czy na F:\ jest CDROM, wpisz dir /p a zobaczysz zawartośc tej patrycji. Musisz wiedziec, że gdy masz np. CDROM jako np. F:\ , to po zabootowaniu z dyskietki CDROM przesuwa sie o jedna literkę dalej, bo na F:\ zostanie utworzyony maly dysk wirtualny.

Przejdz do partycji np. F:, lub G: --> wpisz dir /p i zobacz czy jest folder i386, jeśli jest to wpisz:

cd i386 [Enter]

wpisz winnt.exe [Enter]

PS. Przygotuj sie na odwiedziny w Twoim domu - zobaczysz panów z tajemniczą nazwą.

Ja to wiem, ale bez modyfikacji dyskietki się nie da ;]

Ale raczej już nie odpowiadajcie. Na forum nie pomagamy piratom…