Jeżeli korzystasz z dyskietki startowej win98, zmianie ulegają litery napędów ponieważ z dyskietki tworzony jest dysk wirtualny na którym są narzędzia taie jak fdisk, musisz popróbować po kolei z literkami aż trafisz na CD-rom
Dyskietka której chciałeś użyć mogła być “używana”, trochę “zepsuta” etc. i dlatego mogło się nie udać na niej zrobić dysku startowego :? . Ja miałem kilka razy podobny problem tylko, że z danymi zawartymi na dyskietce (nie chciały się odczytać). Proponuję więc spróbować z inną dyskietką.
Pobierałem właśnie z tąd. Bo nie wiem czemu jak dowałem uwtórz dyskietke startową to pisało prosze włożyć plyte z winowsem98-drugie wydanie i włożyłem moją płyte i wpisuje F: i dalej nic :roll:
kingpc , a czy płytka z Win98 bootuje ? Bo jesli tak to odpalasz standartowo instalator i na pierwszym niebieskim ekranie naciskasz 2 razy F3 po czym zamknie ci się instalator i przejdzie do trybu tekstowego i bedzie taki coś:
X:/Win98 (gdzie X: to litera napędu) i wpisujesz po tym znaku komendę: *format C:* dysk C: jest formatowany. po sformatowaniu nadajesz mu etykietke np. Win98 i naciskasz Enter. Pojawi Ci sie znowu znak X:\Win98 i po nim wpisujesz setup.exe i dalej przeprowadzasz normalną instalację, ja nigdy dyskietki startowej nie uzywałem, a ta metoda działała ;]