Próbuję zainstalować Windowsa 10 - bezskutecznie. Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o takie rzeczy, ale postępowałam zgodnie z instrukcją instalacji z jednego z filmów na yt:
Pobrałam na pendrive Windowsa, zgodnie z tym jak mnie prowadził kreator microsoftu.
Bootuję windowsa z USB, rozpoczyna się normalna instalacja, wybieram język, wprowadzam klucz, dzielę dysk na partycje, formatuję partycje podstawowe i po wybraniu partycji do instalacji odbijam się od ściany. Instalacja zatrzymuje się zawsze na 32% “przygotowywania plików do instalacji”. Po czym mogę zostawić komputer na godzinę, dwie, trzy i nic.
Próbowałam bez wpisywania klucza i wybraniem Windows 10 Home ręcznie, również to samo.
Mam zupełnie nowy laptop:
HP Pavilion Gaming
Procesor:AMD Ryzen 5 3550H
Pamięć:8 GB (SO-DIMM DDR4, 2400MHz)
Grafika:NVIDIA GeForce GTX 1650 + AMD Radeon Vega 8
Dysk SSD M.2 PCIe
Wykonaj pendrajwa instalacyjnego tak, jak proponuje wyżej @dread75, czyli wykonaj pendrajw z instalacją Windowsa za pomocą tego narzędzia: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
Jeśli na twardym dysku nie masz jakichś potrzebnych zasobów, to po dojściu podczas instalacji do tabeli partycji, usuń wszystkie tak, aby cały dysk “0” był “obszarem nieprzydzielonym”. Teraz kliknij przycisk “Dalej” i kontynuuj instalację.
Dokładnie tak zrobiłam, może źle się wyraziłam, ale użyłam dokładnie tego narzędzia do utworzenia pendriva instalacyjnego.
Laptop jest nowy, nic tam nie mam. Zrobiłam tak, usunęłam wszystkie partycje i przeszłam do dalszej instalacji, to jednak nie pomogło, nadal zatrzymuje się na 32%.