Instalacja Windows 7 na Dell Wyse 5070

Witam!
Wpadł mi w ręce terminal Dell Wyse 5070 z procesorem Intel Pentium J5005. Nie obsługuje on bootowania w trybie Legacy a tylko UEFI. Secure Boot można wyłączyć. Jak przerobić instalkę Windows 7 żeby dało się wgrać ten system na ten terminal? Terminal ma dysk M2 SATA 128GB. Instalacja Windows 8 czy Windows 10 leci normalnie z nośnika USB w trybie UEFI.

Pozdrawiam!

Zainstaluj MX Linuxa, świetnie działa na leciwym sprzęcie

No dobra to że Linux na tym działa to wiem ale chciałbym spróbować testowo wrzucić mu Windowsa 7.

Pozdrawiam!

np:

Ja na lapku HP 15-db0045nw kiedyś z ciekawości instalowałem Windows 7 w UEFI z płytki DVD poprzez napęd zewnętrzny podłączony chyba do USB2, na którą nagrałem tego Windowsa pobranego ze strony MS Win7_HomePrem_SP1_Polish_COEM_x64.iso .Już nie pamiętam szczegółów ale było dużo gimnastyki, dzisiaj sprawdzę jeszcze raz i dam znać jak poszło.

Zrób instalkę Rufusem i tam wymuś tryb UEFI.

Przed instalacją Windows 7 64-bit w trybie UEFI na tym lapku w BIOS/UEFI zmieniłem:
TPM Device - było Available - zmiana na Hidden
Secure Boot - było Enabled - zmiana na Disabled
Legacy Support - było Disabled - zmiana na Enabled
Clear All Secure Default Keys - zaaktywowane
Pomiędzy tymi zmianami było kilka restartów (trzeba też było wpisać proponowane kody) i dopiero wtedy podłączyłem zewnętrzny napęd DVD z płytką instalacyjną Windows 7.

Dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedzi. Spróbuje podanych sposobów i dam znać czy działa.

Pozdrawiam!