Instalacja Windows 7: nie kopiuje plików


(Skrzynkanarejestracje) #1

Próbuję zainstalować Windowsa 7 na sformatowanym dysku. Jednak po wykonaniu prze ze nie wszystkich kroków instalacja nie rusza.

Przy pierwszym kroku jest cały czas (czyli przynajmniej 15 min.) 0% tylko z boku migają kropki. Nie słychać aby laptop czytał dane z płyty. Płyta oryginalna z Windowsem Home Premium dołączona do laptopa.

Przedtem na sformatowanym dysku był zainstalowany ten sam system. Padł, więc instaluję go od nowa. Pisząc "padł", mam na myśli, że się nie uruchamiał. Uruchamiałam narzędzie do naprawy systemu, ale nie przywrócił systemu. Po trzech godzinach pracy #-o w raporcie była wzmianka o błędzie 0x490: brak plików systemowych. Wtedy wkurzyłam się i postanowiłam zainstalować windows'a na nowo. Jednak nie chce mi ruszyć instalacja. Proszę o pomoc.


(Latos 89) #2

Witam,

Instalacja tak wygląda tego systemu, poczekaj cierpliwie i będzie ok.


(Skrzynkanarejestracje) #3

O.K. Spróbuję. Może za bardzo sugerowałam się prezentacjami na youtube, wg których Windows 7 instalował się w kilkanaście minut. W razie czego będę pisać.


(Latos 89) #4

Z Pendrive również zainstalowałem w kilka minut, ale z płyty idzie mi znacznie dłużej - chyba napęd dojechany.


(Skrzynkanarejestracje) #5

Instalacja Windows 7 trwała 1,5 h. Dopiero na kwadrans przed zakończeniem instalacji coś drgnęło.


(Latos 89) #6

Długo trwało, u mnie maksymalnie z 40 minut z płyty.

Najważniejsze że wgrane :stuck_out_tongue:

Polecam następnym razem wgrywać z dobrej jakości pendrive