Instalacja Windows Mail

Mam taki mały problem który jakby tu nie patrzeć sam sobie zafundowałem. Zrobiłem płytę instalacyjna visty z której pousuwałem niepotrzebne mi składniki systemu, miedzy innymi program Windows Mail. Jednak teraz doszedłem do wniosku że jednak przydał by mi się czytnik grup dyskusyjnych (bo rozumiem że za taki WM może służyć (?)) dla tego chciał bym doinstalować tylko ten jeden program. Pytanie czy jest to możliwe a jeśli tak to jak, oczywiście mam też inna płytę instalacyjną z Vistą z której Windows Mail nie został wycięty. Podkreślam że nie chce instalować od nowa całego systemu na ten który już mam, wszystko jedno czy poprzez naprawę czy w jakiś inny sposób bo po raz pierwszy po bardzo długich bojach w końcu udało mi się doprowadzić ten system do stanu jakiej takiej używalności i nie chce tego psuć.

Panel ustawień > Dodaj usuń programy > Zainstaluj/ Usuń składniki systemu… > i tam znajdz WM (włuz oryginalną nieprzerobioną płytę z systemem do napędu z którego system był instalowany) (ostatnie chyba tak się nazywa).

Gdyby to było tak proste to już dawno bym to zrobił, jednak składników usuniętych z płyty instalacyjnej nie ma na tej liście.

Godlike

no to nie możesz zainstalować innego klienta poczty ?

Przecież sam sobie zaprzeczasz, :

skoro Ci nie potrzebny to go usunąłeś, proponuję albo zainstalować inny program pocztowy, albo zrobić nową instalkę Visty, gdzie windows mail będzie ;]

A następnym razem zastanów się 100 razy zanim wywalisz coś z instalki systemu, bo to że teraz Ci nie potrzebne, to nie znaczy że wcale z tego korzystał nie będziesz , a potem znowu będzie :

:mrgreen:

Czytaj dokładniej, do poczty mi ten wynalazek nie potrzebny. Chce w nim przeglądać grupy dyskusyjne a jakos w innych nie Microsoftowych programach tego typu nie “czuje sie” najlepiej.

I z nowu… WIEM że moge zrobić sobie nową płyte i zainstalować od nowa. Gdyby chodziło o XP to już dawno bym tak zrobił i nie tracił czasu na to średnio pomocne forum, ale z vistą nie chce tego robić bo to czy już po samej instalacji będzie się nadawała do użytku czy może postanowi sprawiać problemy i kwalifikować sie tylko do ponownej instalacji od nowa to czysty przypadek dla tego wole wykożystac to że puki co wszystko działa bez problemów.

O to czy da się teraz doinstalować Windows Mail pytam tych którzy na prawdę mają o tym pojęcie a nie tych którzy, chyba z braku lepszego zajęcia, będą mi powtarzac to co sam już wiem.