Instalacja Windows XP z Pendrive'a i bardzo wolne kopiowanie plików podczas tekstowej części instalacji

Witam!

Ostatnio chciałem zainstalować sobie obok innego systemu starego XP’ka, by móc odpalić starsze gry i programy, które niestety nie działają pod używanym przeze mnie na co dzień Win10. Jednak po przygotowaniu pendrive’a z instalką i odpaleniu jej, pliki kopiują się przeszło 1,5 h! - i tu pojawia się pytanie jak w temacie, dlaczego to kopiowanie trwa tak długo i czy można na to coś poradzić? Pamięć USB z tym systemem przygotowałem przy użyciu programu WinToFlash. Czytałem w Sieci, że trzeba mieć specjalne sterowniki USB dla DOS’a, czy coś, ale nie wiem do końca, jakie i skąd je wziąć.

A może jest inny, sprawdzony sposób na przygotowanie bootowalnego pen’a z XP’kiem?

Proszę o szybką odpowiedź.

Z góry dzięki:)

Może pendrive powolny w odczycie losowym.

Instalator WinXP jak wiadomo ma lat chyba z 15.

Obecnie przyzwyczajeni jesteśmy do USB w standardzie 2.0 a wielu też w 3.0

Instalator XP ma raczej sterownik do USB 1.0  i tyle wszystkiego.

Gdy instalowało się Windowsa XP to robiło się to z reguły z płyty CD a nie z pendrive

może i jest sposób na to aby tą niedogodność ominąć.

Witaj do tworzenia obrazu systemu na pendrive a następnie jego instalacji polecam WinToUSB świetny program instalacja przebiega szybko i bez problemów niezbędny w przypadku instalacji systemu na netbooku. Pozdrawiam

http://www.dobreprogramy.pl/WinToUSB,Program,Windows,54317.html