Mam dwa dyski C i D na których są zainstalowane systemy.Czy podczas instalacji W10 instalator W10 umożliwi mi wybór dysku na którym zainstaluje W10?
Umożliwi. Lecz bywają problemy. Jeśli masz dwa świeże dyski, niesformatowane problemu nie ma. Jesli masz dwa dyski z systemami a jeden formatujesz i instalujesz nowy system to drugi bym wypiął. Bywa ze instalator się rypnie i stracisz oba.
Na pewno to dyski a nie partycje na dysku?
Przepraszam dysk jest jeden a partycje C i D. Na C mam zainstalowany W7 a na D Vista .I na D chciałbym zainstalować W10.Wolnego miejsca na C mam 11,5 GB na D żadnego i mam jeszcze 4,5GB nieprzydzielonego .
Zobacz jakie sa wymagania do instalacji.
Przepraszam dysk jest jeden .Patrycje mam C i D na C mam zainstalowany W7 a na D Vistę i na D chciałbym zainstalować W10.Wolnego miejsca na C mam 11,5 GB na D żadnego oraz mam4,5GB nieprzydzielonego.
Na 64 bitowy potrzebujesz 32 GB miejsca na partycji. To minimum. To jakiej wielkości masz te partycje nie podałeś. To co masz wolnego to tylko połowa wymagań.
Będę instalował W10 32 bit .Patrycja C 55GB a D 100,34GB.Cały Dysk ma 160GB.
Zainstaluj na C Windows 10 i będziesz miał przy Bootowaniu wybór systemu
Ale wtedy stracę W7?
Nie doczytałem, weź na D zainstaluj Windows 10 i w Boot menu będą dwa systemy do wyboru.
Na 32b minimum to 16 GB. Ale minimum oznacza tylko że zainstalujesz a jak będzie działało to juz inna bajka.
A swoją drogą, na kompie tylko 160 Giga? To mój smartfon ma 512
Ma 160 GB i 13lat.
Czas na zmianę. To nie takie drogie. A będzie miejsce na “zachcianki”
Niestety przywiązanie i sentyment za duże o ile Windows 10 będzie dobrze funkcjonował to może coś w nim wymienię dysk i dołożę więcej pamięci ram.
Na tej ilości miejsca oczekujesz dobrego działania win 10. Ty się módl czy w ogóle się zainstaluje. Najpierw posprawdzaj czy sterowniki producentów hardware są kompatybilne z win 10 żeby potem zdziwienia nie było ze dżwięku nie ma albo coś nie tak z grafiką
Chcę o ile będzie to możliwe zainsstaluje W10 na patrycji D zajętej obecnie przez Vistę D ma 100GB ze sterownikami może być problem ale jak nie zainstaluję to nie będę wiedział.Dlatego chcę zostawić Windows7 na patrycji C.
A co z Vistą wtedy?
Rozumiem że zostanie usunięta?
A co z Vistą wtedy?
wtedy tak.