Instalacje Xp na Laptopie

Witam , mam taki problem że zainstalowałem sobie antywirusa KASPERSKY i on wyszukał mi lukę w Windowsie więc zgodnie z zaleceniami usunąłem ją, ale już nie potrafię włączyć laptopa ( compal fl90) wyskakuje mi błąd i laptop włącza się znów do momentu pojawienie się loga Windowsa z paskiem wczytywanie na dole.

Próbowałem włożyć płytę z Windowsem i naprawić go ale mi nie wyszukał żadnych dysków twardych . czy jest jakiś sposób aby go naprawić lub zainstalować na nowo tego Windowsa (aha mam 3 partycje C, D, E, ale D i E nie mogą być sformatowane man tam ok 5000 zdjęć rodzinnych i z pracy oraz WAŻNE dokumenty ) jest jakieś oprogramowanie co by mi ułatwiło naprawić Windowsa lub odzyskać te dane?? z góry dzięki za pomoc.

włuż płytę live cd ubuntu i pokopiuj dane i zainstaluj winde

możesz zainstalować windowsa od nowa formatując tylko partycję C.

Jeśli oczywiście jestes pewien ze nie masz nic ważnego na C:\ (standardowo moje dokumenty są na C:)

o kurde, zapomniałem o (moich dokumentach ) a jak mogę odzyskać te wszystkie dane, mam do dyspozycji jeszcze jeden komputer Pc. idzie jakoś dysk z laptopa podłączyć do tego komputera?? I skąd wziąć ,live cd ubuntu’’ co to wogóle jest i gdzie pokopiować dane??

A próbowałeś uruchomić windowsa w trybie awaryjnym? F5 przystarcie aż się pojawi menu wyboru. Może ruszy i wtedy byś sobie zgrał co ważne.

Nie idzie uruchomić Windowsa w żadnym trybie . niestety :frowning:

Proszę: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download