Witam!
Na razie mam “czystą” Viste bez service pacc’ów. Zastanawiam się czy zainstalować SP1 czy SP2. Mam wersje Windows Vista Ultimate PL, a czytałem gdzieś, że SP2 jest pod ENG, chodź nie wiem czy to jest prawda. Co radzicie zainstalować?
Witam!
Na razie mam “czystą” Viste bez service pacc’ów. Zastanawiam się czy zainstalować SP1 czy SP2. Mam wersje Windows Vista Ultimate PL, a czytałem gdzieś, że SP2 jest pod ENG, chodź nie wiem czy to jest prawda. Co radzicie zainstalować?
i to w wersji beta, więc 2 przeciwwskazania - instaluj SP1
SP2 jest na razie w wersji beta więc zainstaluj jak na razie SP1 i wszystkie poprawki po nim wydane.
tylko sp1, sp2 to narazie beta i mogą być problemy
Zainstaluj SP1. SP2 jest jeszcze niedopracowane.
PS. Ciekawe ile osób jeszcze napisze coś podobnego.
ja napiszę coś innego.
Zainstaluj SP2 gdy będzie po polsku, podobno wydajność zauważalnie poprawia.
to ja jeszcze napiszę…pytanie ogolnie bez sensu, sp1 jest juz od dawna w windows update a nawet vista w sklepie jest juz z sp1…to tak jakbys pytał czy do xp zainstalować sp1 czy sp2 a może sp3?
co do sp2 jest po polsku i niema z nim zadnych problemów…także można zainstalować a jak coś się pokręci można odinstalować…
Wiem o tym. Dlatego nie pytam tylko o SP1 ale też o SP2. Dużo opinii słyszałem, czytałem na temat tego service pacc’a 2, nie tylko pozytywnych , dlatego wolę się zapytać przed instalacją.
Dzięki za pomoc!
Temat do zamknięcia.
Podobno, być może, chyba, rzekomo, bodajże, ponoć, oby itd., itp. Dopóki nikt nie sprawdzi, to się nie dowiemy. Jednak znając życie wydajność nie wzrośnie wcale, albo wzrośnie MINIMALNIE.
Jest wyrażnie napisane że dodatek SP2 jest tylko w pięciu wersjach językowych,w tym wersja angielska na angielski system Windows Vista.Na Polski po polsku,nie ma.
Najpierw to ja bym radził wszystkim wypowiadającym się przede mną sprawdzenie źródeł tych zaskakujących informacji. Dam wam dobrą radę: jeżeli o czymś nie wiecie to po prostu nie piszcie!
Na forum był już omawiany temat SP2. Ja mogę napisać tylko tyle: zainstalowałem na polskiej wersji, cieszę się zwiększoną stabilnością i szybkością, i współczuję tym, którzy uważają, że Vista to nie wypał.
A ja wracając do tematu proponuję zainstalować to, co jest już sprawdzone i nie bawić się w rzeczy, które tak naprawdę jeszcze nie są pewne, sprawdzone, bo później więcej będzie narzekania niż pożytku
ja tak samo mam sp2 na viscie pl 32 bitowej. przez wu nie dziala ale wystarczy sciagnac instalke i instaluje sie ok.
Ale co do wzrostu wydajnosci i stabilnosci sp2 w stosuknu dp sp1 nie zauwazylem.
ale moge stwierdzic ze problemow ne mam.jedyny mankament ze teraz komp uruchamia sie mi dluzej i dlugo czarny ekran jest przed logiem visty.
Autorowi postu radzilbym narazie nstalowanie sp1.
poczekajmy do pelnej wersji sp2 a przynajmniej do wersji rc2
Najlepiej jest sobie zintegorac sp1 z vista i wypalic na plyte i instalowac z sp zintegrowanym.najszybciej,najwygodniej i mniej syfu i problemow.
Jeszcze jedno vista bez sp to mul.radze zainstalowac.
I zeby nie bylo sam jestem zwollennikiem visty wiec wypraszam sobie posty typu co ty gadasz,nie zasz sie albo bzdura.
Fakt jest taki gola vista bez sp1 lub sp2 jest lekko zwalona tak samo jak xp bez sp1 i sp2. zawsze tak bylo u MS no oprocz windows 2003 i 2008
ee ale chyba z tego co czytałem na forum tutaj to SP1 jest wymagane żeby móc zainstalować SP2 także musisz go zainstalować
W prawym dolnym rogu pisze że to kopia ewaluacyjna, klikam na View pisze że wygasa 2010-04.