Instalowanie aplikacji na karcie SD w systemie Win 8.1

Witam kupiłem sobie jakiś czas temu tablet z Windowsem 8.1, niestety ma tylko 16gb pamięci wewnętrznej i całość zajmuje system, nawet miałem problem z aktualizacją. Dziś dopiero udało mi się kupić kartę pamięci, niestety liczyłem że po włożeniu karty pamięci problem sam się rozwiążę - niestety. Znalazłem na Internecie poradnik jak zmienić domyślne instalowanie aplikacji ze sklepu bezpośrednio na kartę pamięci po przez zmianę wpisu w rejestrze systemu niestety dotyczy to chyba tylko komputerów, ponieważ w tablecie nie ma wpisu o takiej lokalizacji. Pytanie brzmi czy można w jakiś prosty sposób zmienić domyślne instalowanie aplikacji ze sklepu z dysku wewnętrznego na kartę pamięci?

Pozdrawiam

Kartę pamięci musisz sformatować do NTFS na FAT32 nic nie zainstalujesz.

Karta jest sformatowany do ntfs, bardziej chodzi o opcje w której można zaznaczyć domyślna lokalizacje zapisu aplikacji, jest cos takiego ale wyłącznie dla obrazów, wideo oraz muzyki.

Tego moim zdaniem nie da się zmienić tak jak przenosić aplikacje z pamięci wewnętrznej na SD w androidzie.

Nieźle hehe, kupiłem tablet głównie dla załączonego w nim Office 365, którego można było aktywować na dowolnym komputerze, ale jak już mam tablet to fajnie byłoby z niego już co nie co korzystać, ale po zrobieniu aktualizacji mam wolnych 8mb pamięci szał…

Zgłębiłem temat - wychodzi na to, że to kwestie bezpieczeństwa i za bardzo przeskoczyć się tego nie da. Dzięki za pomoc, pozdrawiam

A co to za tablet jeśli można wiedzieć? Bo to tej pory widziałem tylko z 32GB wbudowanej pamięci.

Witam w Nowym Roku i życzę wszystkiego dobrego, podepnę się pod temat bo również kupiłem tablet z win.8.1 Colorovo City Tab Supreme 8, 3G i mam podobny problem 16GB pamięci z tego prawie 9GB system i o czym nie wiedziałem dodatkowa partycja na odzysk systemu 5,5GB więc na jakieś aplikacje nie ma w ogóle miejsca, mam kartę SDHC32GB ale na niej nie idzie instalować, najlepiej przeniósł bym tą partycję na kartę żeby zwolnić miejsce ale nie wiem jak , jak chcę zainstalować jakiś program to nie ma miejsca, może ma Ktoś jakiś pomysł?

skrzy możesz zrobić kopie przywracania systemu na innym nośniku i usunąć z pamięci tabletu. Nie testowałem tej możliwości, a znalazłem ją na innym forum.

Chciałem tak zrobić tylko normalnie tej partycji 5,5GB nie widać jest tylko dysk C- 9,2GB z windowsem który zajmuje prawie 9GB, dopiero jak wejdę w panel sterowania i zarządzanie dyskami to jest 100MB-partycja systemowa, 8,9GB- partycja podstawowa (rozruch, plik stronicowania, zrzut awaryjny, rozruch z pliku WIM ) i 5,55GB- partycja odzyskiwania ale nie ma żadnejgo narzędziai żeby coś z tym zrobić

A robiłeś już kopię zapasową na dysku zewnętrznym lub pendrivie?

Bo po zrobieniu kopi zapasowej np na pendrive powinno wyskoczyć pytanie, zy usunąć kopię zapasową z tabletu.

Trochę namieszałem i musiałem jeszcze raz zainstalować system i teraz pokazuje że na C system zajmuje 3,66GB a wolnego jest ponad 5GB czyli zgodnie z tym artykułem:  http://www.dobreprogramy.pl/WIMBoot-Windows-8.1-mozna-odchudzic-do-znosnych-rozmiarow,News,53653.html 

Mógłbyś jeszcze raz wrzucić tego linka ?

Witam.

Zakupiłem ten sam tablet i problem jest taki sam,  chociaż w internecie znalazłem opis który pozwoli zostawić na dysku 12 GB pamięci lecz w tablecie innej firmy tez z 16gb pamięci z wykorzystaniem WIMBOT. Chociaż z naszym tabletem nie udało się tego zrobić. Zgłaszając problem do Firmy Colorovo otrzymałem odpowiedź aby oddać towar do sprzedawcy za niezgodność towaru z umową i jeśli producent to potwierdzi wtedy będzie zwrot gotówki.

Jak ktoś znajdzie sposób na rozwiązanie problemu z małą ilością pamięci niech tutaj napisze bo zapewne wiele osób które kupią tablet z dyskiem 16 GB będzie miała ten sam problem