Mam takie pytanie , jak zrobię formatowanie dysku c to czy odinstaluje system windows xp botaki posiadam i wszystko z komputera?
Żeby ponownie zainstalować system to po włożeniu płyty windows do napędu będę mógł zainstalować ponownie system, czy muszę zrobić to jakoś inaczej?
Jak mam zainstalowany system w swoim komputerze czy będę mugł zainstalowac go ponownie w swoim nowym komputerze jak zmienię , czy musze ponownie kupić . Podowiadają mi znajomi że muszę odinstalowac go ze starego komputera , bo wykryje ze że w nowym komputerze jest kopia?
Proszę pomużcie jestem nowy i nieznam się na kompie, z góry dzięki
Po sformatowaniu wszystko stracisz. Formatujesz i instalujesz z poziomu płyty, po uruchomieniu ponownym komputera z włożoną płytą do niego ( i wcześniej ustawionym odpalaniu z CD, o ile nie jest ustawione).
Aby używać na drugim komputerze, musisz na poprzednim odinstalować go. (chociaż, kto to wykryje? )
Jeżeli sformatujesz dysk C, to inaczej mówiąc usuniesz z niego wszystko co na nim było. Wszystkie pliki dokumenty itp. wraz z Widnows’em… A kwestia tego czy wykryje zależy od tego czy masz system legalny, czy masz nielegalny, lub czy masz wersje OEM, czy może BOX…
Czy jak mam płytę systemu mogę formatować kompa i wgrywać na nowo bez żadnych ograniczeń ? Ilerazy mogę czy to jest ograniczone ilościa wgrań czy nie . Acha jaki program antiwirusowy jest według was najlepszy?
tak możesz wgrać bez przeszkód nawet bez formatowania, obok XP przy starcie będziesz mieć wtedy wybór systemu z którego chcesz w danym momencie korzystać.
jak chcesz kupować przez internet to na pewno pewnym źródłem jest Vobis, a ze sklepów stacjonarnych to duże sklepy nie jakieś osiedlowe, poza tym jeżeli sprzedadzą ci pirata zgłaszasz ten fakt MS i dostajesz oryginalny a wobec sprzedającego wyciągane są konsekwencje prawne,
jeszcze jedno nie nabieraj się na tanie dedykowane wersje na allegro w 99% to pirackie wersje.
Jeszcze jedno pytanko wiem że głupie ale chcę udowodnić jednej osobie , czy komputer powinien być zabezpieczony programem antyweirusowym nawet jeśli nie jest podłączony do sieci? Wypowiedzcie się na ten temat . Z góry dzięki
Trzeba, bezwzględnie. Nigdy nie wiadomo, kiedy dojdzie do zarażenia. Z drugiej strony nieaktualizowany antywirus nie jest dobry. No ale lepsze to niż nic. Mówiąc o Confickerze, przedstawiałem przykład. Jest obecnie boom na wirusy właśnie przenoszone drogą pamięci USB.
Witam mam pytanie czy jest jakaś rużnica pomiędzy systemem OEM a profesjonal oczywiście system windows xp żeby lepiej działał internet , czy to tylko jest sprawa prędkości ? Posiadam stary komputer i się zastanawiam czy to terz może być tego przyczyną . :lol: