interesuje mnie instalacja nowej visty na starą, ale nie wiem czy bedzie to jak w xp że mogę na starą kopie nanieść nową. no i czy wersja nie musi być ta sama?
chcę ją zmienic bo mam wersję angielską a chcę mieć polską. pozatym vista home basic działa dobrze
Zmiana języka innej edycji niż Ultimate jest nielegalna, ponieważ zabrania tego licencja. Jeżeli chcesz mieć legalnie po polsku system, musisz wykupić nowy system.
"Bezpłatna zamiana wersji językowych oprogramowania jest możliwa tylko jeśli licencje były kupione w ramach programów licencjonowania grupwego np. Otwartej Licencji Microsoft. Fragment umowy licencyjnej mówiący o tym: “…Zamiast któregokolwiek produktu, na który nabyli Państwo licencję w ramach niniejszej umowy, mogą Państwo uruchamiać (i) wcześniejszą wersję lub (ii) inną wersję językową (dopóki ta inna wersja językowa jest dostępna w tej samej lub niższej cenie niż cena wersji zamówionej) tego samego produktu…”
W pozostałych przypadkach (wersje OEM, paczki) nie ma możliwości bezpłatnej zamiany wersji językowej, należy zakupić oprogramowanie we właściwym języku.
Wyjątek!
Dla Windows Vista Ultimate można pobrać Windows Vista Ultimate Language Pack, zawierający kilkanaście języków. W Menu Start należy wybrać: Panel sterowania -> Windows Update -> Windows Ultimate Extras. W okienku tym pojawi się lista wersji językowych, które można pobrać dla Windows Vista Ultimate w tym również Polish Language Pack."
No i co mądralo? Chyba teraz nie powiesz mi, że pracownik Microsoftu, który to pisał nie ma racji?
mam windows home premium i jest opcja bezpłatna zainstalowania języka polskiego i wielu innych -32 języków!
wystarczy tylko ruszyć głową. pozatym no może i jestem mondralą albo chłopcy z microsoftu mają tak na.s.rane jak ty, że niewiedzą co się dzieje w ich systemach!
pozatym dlaczego ostatnio przyszły mi darmowe wersje językowe /duński, norweski, szwedzki i fiński/ na lapka z vistą home basic?
czyżbym był tak głupi że nie wiem co się dzieje w moim kompie mądralo? to może teraz zmieniając język na jeden z tych oferowanych okaże się że mi licencja wygasła? otóż nie! nie wygasła a komp działa świetnie i żaden mądrala z microsoftu nie może mi nic zrobić! dlaczego bo mam oryginalną wersję a oni sami przysłali mi nowe wersje językowe!