Witam, mam pytanie dotyczące instalowania Windows 7 (na laptopie bez systemu) w serwisie informatycznym. Na czym to dokładnie polega, jeśli cena takiej usługi wynosi ok. 100zł, a oryginalny Windows ok. 400? Czy dostanę legalny klucz produktu? Czy w sklepie mogą zainstalować pirata?
moim zdaniem to cena za ‘niewiedzę’
nie umiesz zainstalować to płacisz 400 za system + 100 za instalację.
Chyba mnie nie zrozumiałeś Chodziło mi o to, że w sklepie chcą tylko 100 zł, a nie 400+100. Dlatego mam wątpliwości do tego, czy instalują system legalnie.
więc chyba najlepiej dopytać u źródła…
I słusznie! Za 100,-zł system nie może być legalny.
100zł= piracka kopia bez dwóch zdań
a nie jest to przypadkiem cena wykonania usługi wgrania systemu, a serial wpisujesz własny.
Dziękuję za odpowiedzi. Nie, to nie jest tylko cena usługi wgrania, bo pytałam ile to by kosztowało gdybym przyniosła tylko czystego laptopa bez systemu i nic więcej.
Powiedziałaś mu że laptop nie ma licencji na system ? Niektórzy nieogarnięci wychodzą z założenie że nie ma opcji by ktoś kupił laptopa bez systemu (a raczej windowsa :P)
Nie, nie mówiłam. Czyli trzeba wydać trochę więcej i kupić.
A np. taka oferta jest już w pełni legalna, tak?
W serwisie zainstalują oryginalny system, ktory przez 30 dni będzie działać. Zaś o serial i aktywację musi martwić się już klient. Te 100zł to na 99% cena usługi, a nie cena systemu.