Integracja forum phpBB i cms'a jPortal


(Klapson) #1

Witam,

jak zintegrować ze sobą bazę użytkowników zarejestrowanych w jPortalu i na forum phpBB tak, żeby logując się na portal, być automatycznie zalogowanym na forum? Chciałbym, żeby ktoś opisał mi to dość dokładnie, jak to zrobić krok po kroku. Z góry dzięki.


(system) #2

Nic z tego, trzebaby było przepisywać pół jPortala, by go podczepić pod phpBB.


(Skr3czu) #3

ale jest taki hack co dodaje portal do forum ;]

http://www.phpbb2.pl tutaj zobacz


(system) #4

Nook , ale to całkiem co innego…


(Klapson) #5

Zapewniam Was, że da się to zrobić. Problem w tym, ze nie wiem jak.


(Ksmlody) #6

A My zapewniamy to, co napisał już rss. Miałbyś bardzo dużo pracy przy łączeniu tego i wątpię, aby się chciało komuś tyle robić dla amatorskiej strony…


(system) #7

A czy ja napisałem, że się nie da? :?

Zajrzyj na zsyp.pl, tam w swoim czasie było co nieco o takim projekcie, podobno ktoś już coś takiego zmajstrował, ale tylko na własny użytek…


(Ickmetan) #8

z tego co pamientam lm ze zsypu robil taka modyfikacje i po pewnym czasie sie poddal stwierdzil ze lepiej od podstaw cms’a napisac niz jportala przebudowywac … pozatym co zrobisz jesli wyjdzie nowa wersja phpbb ?


(Klapson) #9

OK, to może jest ktoś, kto mógłby dla mnie takie coś zrobić za odpowiednią opłatą?

Zostanę przy starej wersji… :slight_smile:


(Skr3czu) #10

Jeżeli chcesz ,żeby ktoś Ci za kase zrobił to zobacz tutaj:

:arrow: http://www.forum.webhelp.pl