Witam mam swój skrypcik i podłączyłem i jest w nim wirtualny portfel który doładowuję się go za pomocą smsów lub paypala ale chciałem zintegrować go jeszcze z jakąś bramką e-przelewów ale to wogóle inna bajka. Może ktoś mi pomóc? Podaję cały skrypt wirtualnego portfela, proszę o zapoznanie się i pomoc w integracji transferuj.pl
Zalecane jest zbieranie danych metodą POST aby zmniejszyć prawdopodobieństwo ich zmanipulowania. Następnie należy po stronie serwera Sprzedawcy sprawdzić poprawność odebranych parametrów pod kątem bezpieczeństwa oraz ich zgodności, wygenerować sumę kontrolną z parametrami jakie należy przesłać z formularza do Transferuj.pl.Należy zaznaczyć iż formularz wysyłany jest do Transferuj poprzez bezpieczne połączenie HTTPS a suma kontrolna gwarantuje, że w sytuacji niepowołanej zmiany danych formularza tj. kwota transakcji, crc, opis, nastąpi przerwanie wykonywania płatności.
Ma Pan rację w kwestii parametru hidden i faktycznie zdanie jest niefortunne i zostanie ono usunięte. Pole formularza HTML typu hidden ma na celu jedynie ukrycie danych przed płatnikami.
Transferuj.pl planuje również wprowadzenie REST w przyszłości. Jest to jednak tylko architektura i nie ma wpływu na fakt iż dane wysyłane są mimo tego metodą POST. Wszystkie systemy płatności wykorzystują metodę POST do przesyłania danych.
W razie wystąpienia jakichkolwiek problemów, prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy dostępny pod adresem: