Intel HD1000 problem z kursorem myszki, poszukuję kursory niedostepne w panelu sterowania

Witam, szukam najlepszego rozwiązania problemu. Otóż HD1000 nie ma już wsparcia dla Windows 10. Można zainstalować tylko sterowniki dostępne w Windows Update, ale niestety mają one irytujący błąd. Problem jest taki, że po podpięciu monitora w trybie rozszerzonym laguje myszka. Dzieje się to tylko wtedy kiedy kursor zmienia się z 32bitowego na 1bitowy. Np. kursory rozszerzania kolumn, zaznaczenia tekstu itp.  są 1bitowe. Skonwertowałem kursor zaznaczania tekstu do 32bitów i jeden problem został wyeleminowany jednak, pozostała jeszcze cała gama kursorów, których nie mogę znaleźć, używanych na stronach internetowych (row-resize, col-resize itp.) Gdzie one się znajdują?

Eh, widzę, że te kursory poukrywane są w dllkach, lipa maksymalna ;/. Będzie mnie czekała zabawa z wyciąganiem.

Jeśli masz czas to ok , ale jednak jeżeli nie będzie nowych sterowników na win 10 zalecałbym powrót na win 7 lub 8.1 aby uniknąć problemów w przyszłości.               

Pozdrawiam.

Raczej nie jest to aż taki problem, żeby cofać się do poprzednich edycji, na których ten sam błąd ponoć też występuje. Na ten moment ustawiłem sobie schemat 1bitowy kursorów i jest ok. Jednak będę dalej będę szukać rozwiązania problemu.