Tak jak w temacie. Zakupiłem interfejs audio Steinberg ur22, zainstalowałem sterowniki. Podłączyłem urządzenie za pomocą portu USB do laptopa. Do interfejsu dwoma przewodami Jack, podłączyłem do miksera, a stamtąd już do głośników. Dźwięk jest czysty krystaliczny. Efekt WOW. Ale mam problem w czasie gdy leci piosenka, raz czasami dwa po prostu przerwie na sekundę, dwie … i później znowu leci. Gdy to samo puszczam bez interfejsu jest ok. Ma ktoś jakieś pomysły? Sugestie? Co może być powodem?
Sterowniki masz na pewno wszystkie? Włącznie do chipset (głównie chodzi o USB). Bo domniemam, że masz Windows 7, a on w niektórych przypadkach potrzebuje oprócz sterowników do usb 3, do zaktualizowania sterowników do innych usb.
Stery oryginalne od interfejsu. Win 10. A USB w laptopie mam dwa jedno 2.0, a drugie 3.0, czy to ma jakiś wpływ pod które USB podłącze?
USB 2.0 nie powinno stanowić problemu, bo przepływność danych w jakości cd-audio to około 400kb/s, a USB2 pozwala na 60MB/s, czyli o rzędy wielkości więcej.
Obstawiam problemy ze sterownikiem lub systemem. Jeśli na najnowszym sterowniku masz problemy, to wypróbuj jeszcze ten starszy z 2013 roku.
Rozumiem że zmiana podłączenia interfejsu pod USB 2.0, lub pod 3.0(niebieskie) nic nie zmieni. Odinstalować sterowniki dostarczone z interfejsem, i zainstalować te starsze?
Jeśli masz zainstalowane najnowsze to zainstaluj starsze, jeśli nie masz najnowszych to zainstaluj najnowsze.
Chodzi o to żebyś sprawdził inna wersję sterowników.
Tylko że te starsze z 2013 roku, nie chodzą chyba na Win10.
Jest napisane, że działają pod W8, więc pod W10 też powinny. Jak nie, to trzeba będzie kombinować coś innego.
W czym dokładnie odtwarzasz tą piosenkę i z jakich sterowników korzystasz? Brzmi to jakbyś korzystał z ASIO i miał zbyt nisko ustawiony bufor.
Piosenki odtwarzam z pełnej oryginalnej wersji programu Virtual DJ ERGO Limited Edytion. Program dołączony wraz z konsolą Pionieer DJ ergo.
Sterowniki dołączone wraz z zakupionym interfejsem audio.
Postanowiłem zainstalować sterowniki na moim drugim laptopie z muzyką. Lenovo ThinkPad. Windows xp. Sterowniki ściągnięte ze strony producenta interfejsu. Oczywiście starsze z 2013 roku i przeznaczone na XP. Próbowałem wersję x32bit, oraz x64bit. I za każdym razem instalacja nie powiodła się ze względu na brak zgodności sterowników z systemem Windows. O co chodzi?
Hej,
Przede wszystkim powinieneś instalować sterowniki w wersji 32-bitowej. XP w wersji x64 wydany był tylko w kilku językach, z pominięciem polskiego, więc raczej korzystasz z wersji 32-bitowej.
A nie pojawia Ci się komunikat o tym, że sterowniki nie mają podpisu WHQL i instalator pyta, czy zainstalować mimo to?
Tutaj jest gwóźdź programu w kwestii przerywania dźwięku - sprawdź, na jakim sterowniku domyślnie działa interfejs. Jeśli na ASIO - zwiększ rozmiar bufora i sprawdź, jakie jest obciążenie procesora w czasie odtwarzania muzyki.
Pozdrawiam,
Dimatheus