Internet chodzi jakby chcial a nie mogl ;/


(Spinio09) #1

Witam.

Kiedys poradziliscie mi zainstalowanie service pack 2. gdy to zainstalowalem komputer do tej pory chodzi ciszej i szybciej ale od jakiegos tygodnia mecze sie z moim internetem :frowning:

strony wlaczaja sie bardzo dlugo, czasem wyskakuje :

Nie można odnaleźć zdalnego serwera

Próbujesz odwiedzić adres http://forum.dobreprogramy.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.

chyba z 10 min mi laczyl z tym forum :frowning:

mam neostrade 512kb/s ktora powinna sciagac z predkoscia ok 60kb/s .

Niesety sciaga z 3 lub 6 kb/s :expressionless:

zalaczam logi moze w nich cos jest. Prosze o pomoc!!

silent:


(wacek) #2

A nie przekroczyłeś czasem limitu ??


(Spinio09) #3

jakiego limitu?

gdzie sie sprawdza czy przekroczylem?


(wacek) #4

Panel Administracyjny

po wpisaniu ID i PIN (które musisz mieć) wchodzisz w transfer.


(Joan Sunshine) #5

Zafixuj, to co na czerwono ręcznie z dysku, daj nowe logi :slight_smile:


(Spinio09) #6

wracajac do poprzedniego postu to troche przekroczylem limit :slight_smile:


(Bolo92) #7

To jak przekroczyłeś to musisz czekać do nowego miesiąca wtedy wróci wszystko do normy. A takto to możesz jedynie wykupić więcej limitu i raczej już do końca miesiąca nic nie ściągać ;] większego. Bo dopiero 17/31


(adam9870) #8

Czysto.

Ale zrób tak:

start => uruchom => regedit => przejdź do klucza:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser

i skasuj z prawokliku wartość {37B85A29-692B-4205-9CAD-2626E4993404}

Potem możesz pokazać nowy log z Silenta.


(Spinio09) #9

zrobilem jak kazales

dodam tylko ze jak jestem podlaczony do internetu to uwazam ze cos jest nie tak. Zawsze mialem np. wyslanych 3 000 000 a odebranych 7 000 000

a teraz jest 3 000 000 a obebranych ok 20 000 000 czy nie za duzo odebranych?


(adam9870) #10

Już jest ok.

Sprawdź MTU:

http://neostrada.info/faq.php?faq=mtuwindows

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable (wszystkie znaczki maja być na zielono, jeżeli któryś z nich będzie na żółto to go zostaw). Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

Jeśli po wyzerowaniu licznika pobierania danych problem nie ustąpi, to skontaktuj się z prowiderem.


(Spinio09) #11

Mam wszystkie zanczki na zielono w tym windows doors worms cleanerze.

Zrobilem to MTU i pisze ze nie musze dzielic czyli chyba jest dobrze ale nie jest :expressionless:

jak patrze w ta ramke neostrady to pisze 0.1 kb/s 0.4 kb/s lub podone wartosci. Czasem nic nie pisze i jak by internet umarl :expressionless:


(ak6) #12

To niestety normalne zachowanie neo w ostatnim czasie. Wielu znajomych boryka sie od kilku dni z tym samym kłopotem. Nie wiem czym to jest spowodowane ale zawsze możesz złożyć reklamacje na błękitnej linii i liczyć na dużo szczęścia, żeby się do ciebie odezwali. :smiley: