Aktualnie posiadam lte od t-mobile brałem od razu 60 bo większość czasu jestem na gdańsku zamawiałem do domu do mamy konsultant także twierdził że u mamy 20 max ale mi to różnicy nie robiło zacząłem robić testy u mamy faktycznie te 17-18 (speedtest) wyciskało ale to i tak lepiej niż wcześniejszy cdma ( był najlepszy jaki się dał + 2 anteny) i szok faktyczne pobieranie 2,5Mb/s jak dla mnie bomba wieś położona w dołku jakieś 5+km od BTS po lini teren gęsto zalesiony na modemie 3/5 zasięg i to bez anten
Na gdańsku w dzień 50 w nocy nawet 65 faktyczne 7,5Mb/s stałe 4-5 zasiegu
brałem b525 bo wewnętrzna bateria mi nie potrzeba kaucja 50 zł dla kuriera
Ja wziąłem B528 od T-Mobile bo i tak ze sprzętem, a stwierdziłęm zawsze nowszy model i duzo lepiej na nim działą agregacja. Jak działą z agregacją diodka od internetu an niebiesko, jak bez agregacji na zielono.
To zależy głównie od zasięgu jaki masz. A co do ofert poszczególnych operatorów - nie korzystałem z żadnego, więc ciężko jest mi się wypowiedzieć, ale przestrzegam przed braniem w ciemno. Sprawdź kilka aspektów umowy i zobacz jaki internet wybrać najlepiej - http://faktyoswiecim.pl/fakty/wynajmujesz-mieszkanie-zobacz-jaki-internet-wybrac/