Witam. Chciałem Internet Download Manager-em ściągnąć pewien materiał z pewnej strony. Kiedy go ściągne i otworze w Sony Vegasie jego “audio” syczy- “dosłownie” , jest zniekształcone , “video” jest OK. Jeżeli sciągne ten sam materiał pewnym skryptem do Google Chrome zamiast menadżerem i otworze w Sony Vegasie wszystko jest OK. Czy jest na to jakiś sposób żeby udało się to wszystko menadżerem zamiast skryptem ??? Wersja menadżera NAJNOWSZA
Ściągając inny materiał z tej samej strony menadżerem albo przy użyciu skryptu też wszystko jest OK
Próbowałem tym XDM ale w VEGASIE wyskakują błędy , nie da się otworzyć. Właśnie kilkanaście minut temu zauważyłem że zaaktualizowali IDM-a. Teraz widzę , podali notę na oficjalnej stronie , ale spróbowałem teraz tą najnowszą wersję IDM-a i o dziwo też nie idzie. Audio jest zniekształcone tak jak od początku
Chyba nie rozumiesz, że serwisy starają się, aby zawartość nie mogła być przez automagiczne aplikacje przychwytywana. Ipla akurat trochę namieszała w pliku MPD i widocznie IDM Ci się w tym gubi.
Każdy sposób jest dobry - liczy się efekt finalny, czyli działający plik audio-video. Podany przeze mnie sposób to zapewnia, a wymaga poświęcenia może z 10 sekund więcej.
Może IDM Ci pobiera plik audio z ID 3 - jest w kontenerze mp4a, ale to Dolby Digital Plus.
Musi osobno pobierać, bo to DASH.
Audio i Video jest osobno w kontenerach mp4 i mp4a.
Poza tym jest poszatkowane na segmenty.
Dopiero potem musi zostać to scalone przez np. ffmpeg.