Co mogę zrobić żeby zadziałał bo Spotify, i The Elder Scrolls online,Microsoft sklep nie działa a po za tym inne gry działają
Jak podpięty internet?
Przez kabel
Od kiedy problem występuje… w sensie, coś modyfikowałeś, czy od tak, po prostu przestał działać?
Narzędzie: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028430/windows-10-use-a-fix-it-tool sprawdzałeś?
Od wczoraj przed burzą było ok słuchałem spotify i takie tam ale już tak o 20 nie mogłem
A z internetem nic nie robiłem
Podaj konfigurację sieciową w domu tzn jaki router, model, producent, jaki kabel sieciowy, czy sprawdziłeś kabel czy się gdzieś nie zgiął czy końcówka nie naruszyła się w porcie routera lub PC.
Znaczy inetnet działa kabel też mam 2 sprawdzałem na 2 i w laptopie działa zmieniłem z innego wyjścia do routera to samo. Internet od neti tak samo jak router
To wychodzi na to, ze padła karta sieciowa w komputerze PC. Sprawdź w Menadżer urządzeń Karty sieciowe i daj zrzut.
Ale jak by karta nie działała to chyba nie mógłbym w ogóle używać internetu a tak to działa wszystko oprócz 1 gry spotify i microsoft
To pewnie DNSy. Ustaw w połączeniu dla IPv4 DNSy Googla
8.8.8.8
8.8.4.4
U mnie na wszystkich działa gorzej, a na tych od T-Mobile najlepiej wszystko. Taki paradoks.
Czy to tak powino wyglądać?
Zaznacz "Użyj następujących adresów serwerów DNS i wpisz te co podałem. Zastosuj, OK. Ponownie uruchom komputer i sprawdź czy działa to co nie działało.
Dziękuje bardzo za pomoc ale mam pytanie czy to może wpłynąć na mój ping lub moje połączenie?
To nie powinno mieć wpływu na ping. Sprawdź ping w wierszu poleceń: wpisz ping www.google.com <— to wpisujesz w wierszu poleceń.
Jak sprawdza się szybkość DBS serwerów?? poprzez pink i wpisanie adresu IP serwera DNS. Więc ma wpływ. Jednak jak nie działają prawidłowo serwery DNS Netii to nic nie zrobisz.
Racja.
I tak mam 1pingu i 100MB/s/100MB/s więc jest dobrze
Ping może przekłamywać, że się nie połączył a w przeglądarce statyczna strona się ładnie ładuje.