Internet i Compiz w Mandriva Xtreme 3

Witam, kupiłem Linux-a Mandriva Xtreme 3. I mam kilka Probkemów z Nim.

1. Jak podłączyć internet z Play, mam modem huawei E220

2. Jak najlepiej skonfigurować Compiz Fusion

3. Czy istnieje jakiś motyw żeby przypominał Viste.

Mam go zainstalowanego na Starym kompie do testów, wszystko normalnie chodzi, karta to radeon 9000 pro, ale mam zamiar zainstalować go na moim nowym kompie jak dowiem się jak podłączyć internet z play-a i jak włączyć najlepsze efekt graficzne, bo jak włączyłem panel sterowania Compiz to się pomieszałem tam i nie mogę włączyć kostki a bardzo mi na tym zależy. Proszę o Odp. Dzięki i Pozdro

Eh czemu ludzie sa tak bezmyślni?

Sorry kolego ale zapłaciłeś nie małą kase i nawet nie wiesz za co…

Kupując xtreme masz prawo do profesjonalnej pomocy technicznej ze strony mandrivy.

Nie trać czasu na forach tylko wal do nich jak w dym, zapłaciłeś to wymagaj :slight_smile:

wiem, już dzwoniłem, ale nie wiem jak skonfigurować Compiz żeby były super efekty, a co do internetu to jak zadzwoniłem to zrobiłem jeden sposób i zadziałało teraz nie działa, a wiecie że bez neta żyć się nie da

żeby działały efekty compiz fusion musisz mieć zainstalowane sterowniki do grafiki :slight_smile:

if you have xtreme you must have support ;]

W erze działa po włożeniu modemu, bez żadnych czary mary, czasem potrzebny jest po prostu restart ;]

Dodane 08.03.2009 (N) 12:45

A co mnie w tej bądź co bądź płatnej i niby maxymalnie okodekowanej i usprawnionej Mandrivie zdziwiło to brak microsoftowych fontów - tak, o tym polscy supporciści :lol: nie pomyśleli. Doradzam zawsze paczkę .rpm dla pclos2007 - działa na MDV.

http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/ … h.rpm.html

Skoro autor wątkujest nowy i zaczyna przygodę z żabim softem, to może się przydać ;].