Internet LTE w Play - czy to wogóle działa jeszcze?

Cześć,

Rozglądam się tak za różnymi ofertami internetu - raczej LTE ze względu na prędkość :slight_smile: i mam wątpliwości czy coś takiego - http://allegro.pl/play-lte-red-bull-mobile-300gb-za-50-pln-100-dni-i5819340261.html - będzie jeszcze działało?

Tzn. czy nie ma na pewno limitów na ten LTE? - czy korzysta ktoś może z takiego rozwiązania?

Pozdrawiam,

Na aukcji jest prawdopodobnie wystawiony jeden ze starych starterów Red Bull Mobile, który pozwala na darmowe korzystanie z Internetu LTE pod warunkiem posiadania określonej kwoty na koncie. Działa, sam z tego korzystam od trzech miesięcy. Zdarza się że zwalnia, ale to rzadkie przypadki.

W nowych starterach już tego niestety nie ma, dlatego te stare nieużywane lądują teraz na Allegro.

W Play i Red Bull Mobile są limity na LTE. Jeśli wykorzystasz 100 GB w ciągu miesiąca to prędkość internetu zwalnia do 2 Mb/s 

ivellios,  możesz powiedzieć jak to dokładniej działa bo “bez limitu” jest LTE ale co jak nie ma zasięgu LTE przez chwilę to wtedy pobiera normalnie kasę? - myślisz, że skoro startery to promocja może się skończyć czy raczej nie bardzo? - zwalnia ale jak bardzo? jaką masz średnią prędkość?

Patrax , wiem o limicie 100GB ale chyba nie sposób przekroczyć taki transfer na mobilnym internecie :wink: - wiadomo, że korzysta się z przeglądarki itp. a nie ciągnie nie wiadomo jakie pliki :wink: limit dla mnie to 10 czy 20GB to jest trochę mało ale pewnie i tego niektórzy nie wykorzystują… :wink:

Dopóki będziesz w zasięgu lte to internet będzie darmowy. Na 3g leci z pakietu i następnie z konta. Jak wykorzystasz pakiet danych dostajesz lejek 16 czy 32 Kb/s do końca okresu rozliczeniowego. Jakich mniej więcej prędkości możesz się spodziewać możesz zobaczyć na forum play, jest wątek ze speed testami. Albo możesz kupić czy zamówić starter zasięgowy play i przetestować osobiście.

Mam Neta z Playa.Nie babraj się tym gównem.Po pobraniu 100gb danych, włącza się tzw. lejek i net zwalnia czasem tak drastycznie że nie można nawet poczty sprawdzić.Jedno wielkie oszustwo.Dla mnie “nielimitowany” to oznacza że nie ma limitów na ilość, szybkość itp.Żonie wcisnęli tego neta nie informując o 100giga, więc podpisała i teraz będziemy się z tym męczyć 1,5 roku.Dodam jeszcze że jestem w zasięgu nadajnika (90% sygnału) i więcej jak 30Mb/s nie osiągnę.Całe te ich rankingi szybkości są /cenzura/ warte.Ale jeśli nie masz innej opcji jak net LTE, to jest jeszcze opcja dopłaty 10pln miesięcznie i masz zero limitu od godziny 00:00 do 09:00 rano.

Hmm… tak czytam i wiecie co jest najciekawsze? Mam internet Play na kartę z uruchomionym pakietem nielimitowanego internetu za 45zł miesięcznie i co?

I już parokrotnie przekroczyłem dostępny limit 100GB i nigdy mi internet nie zwolnił. Może na kartę inaczej to wygląda - jak mi się coś nie spodoba ot mogę odejść w każdej chwili… Taki mały offtop.

LonngerM u mnie równiez nie było lejka, mimo iż już parukrotnie udało mi się przekroczyć rzeczone 100 gigabajtów. Inni jednak piszą, że dostali lejek. Ciekawe, od czego może to zależeć? Może od poziomu “oblężenia” BTS-ów Playa w danej lokalizacji?

Zależy od m.in godzin kiedy pobieracie najwięcej danych. Jeśli w godzinach popołudniowych czy wczesno-wieczornych to potem nie dziwcie się, że internet zwalnia. Do pobierania dużej ilości danych dobrze jest dokupić nielimitowane nocki. Generalnie tylko lepiej że są tego typu limity. Wyobraźcie sobie co gdyby ich nie było wcale i każdy korzystał z takiego internetu z pełną swobodą.

Na pełną szybkość w stylu 70Mbit w play czy 150Mbit w plusie nie liczcie. Ta prędkość dotyczy całego sektora, inaczej mówiąc jest dostępna tylko dla jednego użytkownika w danym czasie, który będzie w warunkach prawie laboratoryjnych (mocny zasięg - liczy się RSSI, nie kolorowe kreski, niedaleka odległość od BTS, brak przeszkód czy wydajne urządzenia odbiorcze - często wybierane routery MiFi do takich nie należą).

Niestety, ale łącza mobilne nie są pełnym substytutem dla łączy kablowych. Dla przeciętnego użytkownika, który dzisiaj nie kończy korzystania z internetu na włączeniu kilku stronek i odebrania poczty, limity choćby te 100GB to jest niewiele.

ivellios lub typem umowy;P Co jak co, ale jeśli ktoś nie jest powiązany umową to jest większa szansa, że ucieknie - w takim przypadku warunki są traktowane luźniej, a jeśli ktoś podpisał cyrograf no to dawaj! limity do oporu, by dla innych zostało.

Osobiście w lej nie wpadłem, ale miałem parokrotnie, że internet nie szedł z pełną prędkością - ale to ewidentnie przez obciążenie sieci (piątek na początku wolnego dla szkół) :stuck_out_tongue_winking_eye:

Muszę przeprosić dysputantów, w moim pierwszym poście wdała się drobniuteńsiutka dezinformacyjka :wink: Startery RBM z możliwością włączenia darmowego Internetu LTE są cały czas w sprzedaży, trzeba szukać startera za 9 zł (starter za 5 zł nie daje takiej możliwości). Potem tylko doładowujemy żeby na koncie było min. 30 zł i uruchamiamy usługę Darmowy Internet LTE na 30 dni. Więcej info tutaj: http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/taryfy-na-karte/

Dodam, że u mnie z jednego startera korzysta cała rodzina i jeszcze ani razu nie wszedł nam lejek.

Niezła opcja z tym RBM, na razie mam w mixie Play LTE na 6 miesięcy za darmo, a potem trzeba będzie coś pomyśleć. Nie wiem jak wy wykorzysujecie te 100 gb, mi się nawet wifi nie chcę włączać tylko siedze na LTE

Nic nie powiem na temat Red Bull Mobile, ale w Play LTE (woj. zachodniopomorskie) mam 23 Mb/16 Mb w nocy i około 16 mb/8 mb w dzień.

Mega_bitów,_ nie Mega_bajtów_!

jest jeszcze aktywna promocja na LTE tutaj, mało może ale zawsze te pare giga za free :stuck_out_tongue: http://free-lte.ujm.pl/

dany02gg , no ok, w takim razie zjedźmy niżej i zobaczmy co jest napisane na dole:

No cóż, jeśli myślisz że na forum DP znalazłeś bandę debili którzy dadzą się naciągnąć na takie koszta, to jesteś po prostu nieprawdopodobnie głupi. :slight_smile: