Tak mnie naszło i od pewnego czasu temat męczy banię…
Mam oddzielną kartę SIM z abonamentem Internetowym i na ogół siedziała w modemie w lapku, ale za dużo przekładania było czasami (kilka lapków z modemem i router na wyjazdy), więc karta trafiła do modemu / routera mobilnego. I teraz zgodnie z regułą “aptetyt rośnie w miarę jedzenia”, chcę mieć kolejną kartę SIM do Internetu, żeby mobilny router był ze sprzętem, który noszę itd.
Drugi Internet mobilny chcę w aucie (na stałe, niezależnie od moblinego, który noszę z komputerem i masą gratów do szkoleń i który czasem służy w wynajmowanych autach).
Czyli potrzebuję kartę SIM do prywatnego auta. Chodzi o to, żeby było najtaniej, jak się da, bo pakiet potężny już mam. W samochodzie wystarczy mi nawet < 1 GB miesięcznie (mierzone), ale po prostu z lenistwa chcę mieć to niezależnie (bez pamiętania o zabraniu routera lub włączaniu hotspota w telefonie)
Nigdy nie korzystałem z pre-paidów dłużej niż kilka tygodni (brałem czasem 1 klient = 1 numer telefonu i po zakończeniu zlecenia karta -> kosz), a do Internetu wcale.
Abonamentowo znalazłem najtaniej 10 zł miesięcznie.
Macie jakieś pomysły na coś, co będzie kosztować mniej, niż 100 zł rocznie i będzie działać w pełni automatycznie (żadnego ręcznego łączenia i kombinowania) - pojawia się zasilanie w modemie, jest połączenie? Jak się trafi, to się skuszę, jak nie, to porzucę temat i będę dalej przerzucał router mobilny