Internet mobilny Plus mi nie działa


(Jurasikpiotr) #1

Witam serdecznie. Kupiłem właśnie internet mobilny Plus z adapterem D-Link model DWM-157. Zainstalowałem, dioda mruga na zielono, łączy się z internetem, w aplikacji pokażuje, że pobiera i uplouduje kb/s, ale nie mogę otworzyć żadnej strony internetowej. Pokażuje: nie można odnaleźć serwera. Zasięg też mam. Rozwiązywanie problemów pokazywało mi, że zabezpieczenia lub zapora mogą blokować to połączenie. Wyłączyłem firewall i antywirusa i po kliknięciu Rozwiązywanie problemów nie pokazuje żadnych problemów, ale internet i tak nie działa. Nie wiem co jest przyczyną. Ktoś potrafi mi pomówc? Windows 8

P.S. Sprawdziłem na innym laptopie i działa idealnie. Tamten jest na Windows 7.

Co robić? :frowning:


(drunkula) #2

Sprawdzałeś czy działają inne usługi np skype/gg?

Jak pingujesz jakiś adres jest odpowiedź? Jeżeli ustaw inny DNS - np pgooglowe 8.8.8.8


(Jurasikpiotr) #3

Nie działa gg. Sprawdziłem pingowanie najpierw będąc podłączonym pod Wi-Fi i działa. Na internecie mobilnym nie. Ping request couldn’t find pl.wikipedia.org

Totalnie tego nie rozumiem. Na innym laptopie podłączyłem, zainstalowało i śmigał internet aż miło. Na moim niby łączy, pokazuje, że mam połączenie z internetem, kilobajty są pobierane i uploudowane, a nic nie mogę otworzyć.


(ra-v) #4

A ping 8.8.8.8 co pokazuje?

 

Ten DNS 8.8.8.8 ustaw na komputerze na którym jest problem. 


(Jurasikpiotr) #5

Ping 8.8.8.8 pokazuje, że jest 0 procent strat. Ale jak zmieniałem DNS na niego to i tak nie działało. Pokazywało, że zmiany zostaną wprowadzone po zrestartowaniu sieci. Ale jak zrestartuję to i tak znów jest DNS automatyczny.


(Kitas5) #6

Zadzwoń do BOK 2601 lub 601102601. Tylko jak jesteś przed komputerem.wybierz pomoc techniczna. Gość krok po kroku powie co zrobić itp. Miałem kiedyś problem to ruszyło.


(Jurasikpiotr) #7

Witam serdecznie. Dzwoniłem na pomoc techniczną Plus i tam Pan mi powiedział, żebym odinstalował całkiem antywirusa. Tak zrobiłem i to nie pomogło. Ale przypomniałem sobie, że w tle działał Anti Malware Bytes. Po jego wyłączniu internet działa przepięknie