Witam. Dodaje tutaj bo nie wiedziałem w sumie gdzie go dać.
Wyjeżdżam na 3 miesiące i będąc tam chciałbym mieć dostępu do internetu. Jaką opcję polecacie? Internet mobilny, czy wykupić pakiet w telefonie i z niego zrobić modem? Z góry dziękuje za podpowiedzi
Najważniejsze jest gdzie wyjeżdżasz - w jakie miejsce. Jak tam jest z zasięgiem poszczególnych sieci itp. Internet mobilny w Warszawie a w Koziej Wólce to 2 całkiem rożne sprawy. Ty musisz w tamtym miejscu zbadać lokalny rynek możliwości.
Jestem z Kołobrzegu to 45km od Koszalina. Jeżeli chodzi Ci o sam Koszalin i centrum nie powinieneś być na pewno w 3G,chyba że jakieś miejscowości obok no to sprawa może być różna. Co do neta to opłaca Ci się brać coś na umowę(no chyba że pre-paid z jakimś modemem jak już masz),a co do telefonu to zależy ile korzystasz ale wiesz jakie są tam pakiety (nie za duże).
Hmm. Dzieki za odpowiedzi aczkolwiek nie o to mi chodziło. Moze zle sprecyzowalem pytanie, a wiec jade do koszalina na 3 miesiace i na ten okres bede potrzebowal dostepu do internetu. I tu wlasnie pada pytanie co sie bardziej oplaca:
a)internet mobilny typu iplus, cyfrowy polsat
b)wykupienie pakietu w telefonie i ustawienie go jako hot spot
Tak naprawde chodzi o to samo, kupujesz karte i modem albo używasz do tego telefonu (jako modem). Jeśli potrzebujesz neta tylko na 3 mies to wystarczy skorzystać z oferty na karte. Co do konkretnej oferty wejdź sobie na strone operatora i porównaj ceny i oferowany transfer. Co do jakości internetu plus i cyfrowy polsat mają taki sam poziom.