Witam
Mam problem z internetem na PC, co kilka minut samoczynnie się rozłącza i włącza. Pozostałe komputery podłączone do tej samej sieci działają bez problemu. PC połączony kablem. Wyłączyłam oszczędzanie energii ale nic to nie pomogło. Proszę o pomoc
Jako nowy użytkownik nie mogę dodać pliku z raportem.
Jaki masz router ? Jaki dostawca internetu?
Internet Toya podłączony do serwera " domowej roboty " a pózniej podział na komputery przez switch.
Wrzuć logi na pastebin.com, ponieważ ucina ukośniki
Tutaj prawdopodobna przyczyna:
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:Program FilesQualcomm AtherosNetwork ManagerKillerService.exe
Sterowniki do sieci są zainstalowane aktualne?
Przeskanuj komputer za pomocą malwarebytes antimalware
Wykonaj polecenie w konsoli z uprawnieniami administatora “sfc /scannow”
Zaktualizuj sobie 7-zip do wersji 18 i jak chcesz to odinstaluj winrara
Jak chcesz to zamień Microsoft Office 2007 na LibreOffice
Odinstaluj Mircosoft Silverlight
Zaktualizuj sobie VLC do wersji 3
Nie pobieraj nielegalnego oprogramowania ponieważ uruchamia się co jakiś czas
W programie ccleaner w zakładce narzędzia -> autostart -> zaplanowane zadania, usuń wszystkie zadania, ponieważ nie ma tam nic ważnego a są wirusy
sterowniki są aktualne
wykonałam polecenia, pozostał tylko winrar i Office
Uruchom komputer ponownie jeśli tego nie zrobiłeś i sprawdź czy coś się zmieniło
Na obecną chwile jest ok, dodatkowo odinstalowałam ManagerKillerService .
Dziękuje za pomoc
Jest tylko problem z plikiem
Task: {A0483EE3-06CE-4C92-96B0-A7F46F1A1E6F} - System32\Tasks\SYSTEM => C:\ProgramData\wmc.exe <==== ATTENTION
wklej ten plik C:\ProgramData\wmc.exe na serwis virustotal.com i pokaż stronę z jego skanowania
Nie ma już tego pliku. Po dodaniu scanów tutaj odinstalowałam jeszcze ManagerKillerService i Mircosoft Silverlight, prawdopodobnie został z nimi usunięty