Witam. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze umowy na Internet do domu. Od jakiegoś czasu mam tak, że w telefonie mam jedną kartę sim Play mix formuła s i ponieważ chciałem mieć więcej Internetu do użytku w domu i poza domem, drugą kartę sim Play Next, która ma limit 50 gb, ale chyba często go przekraczam i dalej śmiga.
Wszystko razem kosztuje mnie 75 zł, (30 mix + 45 next), co nie jest rozwiązaniem idealnym, bo płacę za rozmowy i minuty z Nexta, których w ogóle nie używam, ale w tej chwili nie znam żadnej tańszej oferty za podobny pakiet. Czy ktoś może zna jakieś lepsze rozwiązanie?
Jeśli po włączeniu któregokolwiek ograniczenia prędkości uznasz, że chciałbyś się go pozbyć, możesz zdjąć ograniczenia prędkości maksymalnej za 5zł. Wtedy naliczanie transferu danych do 5, 10 i 15GB rozpoczyna się od nowa, podobnie jak ograniczenia prędkości maksymalnej Twojego Internetu. Pamiętaj jednak, że to nie przedłuża okresu ważności Twojego pakietu.
A co z Nju? Myślałem żeby zrezygnować z Play Next i zamiast tego wziąć Nju Mobile Internet na Sim za 29 zł. Oszczędzam 15 zł. Mam mniejszy pakiet o 10 gb, ale dalej wypowiedzenie trzydzieści dni i prędkość, jeśli nie kłamią, to sporo większą niż miałem w Play.