Internet nie działa błąd 721. Neostrada TP

Witam

Potrzebuję pomocy, jest mi pilnie potrzebny internet! Wczoraj rano miałem normalnie internet, później komputer wyłączyłem i musiałem gdzieś jechać, przy okazji podpisałem nową umowę z TP o szybsze Neo. Wróciłem około 14:00 włączyłem kompa i tak do dziś nie mam internetu, pokazuje mi błąd 721.

W chwili obecnej muszę korzystać z internetu z telefonu jest bardzo wolny.

Dzwoniłem pod 0800 102 102, powiedzieli, żebym Modem (speed touch st330) podłączył do innego portu USB, przeinstalował sterowniki itd. niestety ta ich pomoc nic nie dała… A żadnych uszkodzeń na mojej linii nie ma, ponieważ telefon normalnie działa. Podobno to coś od mojego kompa? dziwne i pierwszy raz się z takim czymś spotykam od dwóch lat. Pytał się czy mam oryginalny system, no mówię że oczywiście, powiedział żebym go za aktualizował… hm ciekawe jak?

Proszę o pomoc…

A błąd 721 ? Jaki ma opis ? Np.: Brak sygnału, itp. Jak możesz, podaj go.

Do tych lolków nie ma co dzwonić bo zawsze ci powiedzą, że wina jest po twojej stronie, a że to system trzeba zaktualizować a to stery przeinstalować a to odłączyć i podłączyć modem a potem się okazuje, że dzwonią i uroczyście obwieszczają ogłoszenie przy tym będąc bardzo dumnym, że wina jednak leżała po ich stronie i udało im się usterkę usunąć.

Imo to wina tepsy. Spr. na nowo skonfigurować połączenie, jak nic nie da to będzie wiadomo kto dał d–y ;

Sprawdź , czy login i hasło masz poprawnie wpisane.

I dzwoń do nich, ale gadaj z technikiem,a nie pomocą - niech technik sprawdzi jak się logujesz na ich serwerze.

Ja te mialam taki problem. Chodz i o to, ze windows nie zawiera jakiegos skladnika potrzebnego do tego, by dzialal internet. Musialam od nowa instalowac xp i wszystko bylo dobrze, ty chyba tez bedziesz musial, bo innego wyjscia nie ma

Kilka razy już na nowo tworzyłem połączenie z internetem i na 100 % mam poprawnie wpisane loginy i hasła…

Nie wiem w sumie już co robić… jak zadzwonię do nich to znowu będzie gadał ble ble a ja będę za nim czekał ponad 20 minut przy słuchawce i nic mi ciekawego nie powie, ja nie wiem kogo oni tam zatrudniają. Lepiej niech technik przyjedzie do mnie i niech sprawdzi to na swoim kompie i swoim modemie czy jest czy nie ma połączenia na linii z Neostradą.

2ljjmue.jpg

Jakby źle zainstalowany/podłączony. Odinstaluj, odłącz, uruchom ponownie i spróbuj zainstalować i podłączyć jeszcze raz.

U mnie tez byl technik i z internetem powiedzial jest wszystko dobrze to cos z komputerem, czyli juz moj klopot tak samo ci powiedza…

Robiłem już wszystko, oprócz "FORMAT C://… Ale czy jest sens tego? Żeby od tak coś się zrąbało w systemie… po prostu przyjechałem po południu do domu włączyłem naturalnie kompa i już neta nie było. Allegro mnie wzywa heh.

Mowie ci bedziesz musial od nowa instalowac windowsa. Masz xp. Widocznie jakis skladnik zostal usuniety bez ktorego internet nie pojdzie. Technik mi powiedzal ze musze od nowa zainstalowac windowsa i mial racje

Ach te internety :lol:

seryjnie musisz tak zrobic inaczej klapa

Ech… to będzie chyba mój 200 setny format w moim życiu jak mam komputery… no okej… za 30 - 40 minut tutaj wrócę ;]

Ja też radzę Tobie przeinstalować system.

Mogłeś jeszcze po odinstalowaniu oprogramowaniu i sterowników od modemu, mogłeś przeczyścić go programem CCleaner. Po drugie mogłeś nie instalować tego oprogramowania od neo, tylko sterowniki zainstalować + program AutoConnect.

Nie ma co się sugerować tym że działa telefon…a co do problemu mój kolega miał kiedyś taki ale w jego przypadku po pojawieniu się błędu pomagał restart kompa lub restart modemu(odłączenie i ponowne podłączenie modemu do portu usb).

josiok , pomysł może trochę głupi - ale idź z tym swoim całym sprzętem do jakiegoś znajomego, który ma również Neostradę - będzie trzeba tylko wklepać jego hasło i login do połączenia. Będziesz miał pewność po czyjej stronie leży wina. Przyznam też tak parę razy miałem - na zmianę z błędem 681 - wina była po stronie TPSy. Filtr między linią a aparatem telefonicznym (każdym) masz założony, prawda ?

Dobra przeinstalowałem system, jest czysty jak łza.

Rezultaty? 0800 102 102 technicy w drodze… 24h hmm… zobaczymy.

Filtry są a jak by inaczej. Problem mówię, że zaczął się od wczorajszego po południa (14:00)

Kumpel mieszka ulicę dalej, również ma neostrade i ma neta bez problemu.

paracik

od dwóch lat takim sposobem się łączę z neo.

Zobaczymy techników w akcji co zrobią…

A może masz gdzieś wtyczkę uszkodzoną, wszystko możliwe… Sprawdź kabele.

Już zrobili… dokładnie przed chwilką do mnie z techniki dzwonili, obserwowałem co się dzieje w Auto Connekcie, różne błędy i od razu pykło 1,3 Mb/s więc już działa i jest okej.