Internet nie łączy z niektórymi stronami


(Grzesio Aus Tirol) #1

Od kilku dni nękają mnie problemy z internetem (neo512)- nie mogę mianowicie okresowo wejść na niektóre strony i fora dyskusyjne - http://forum.czolgiem.com/ , http://www.dws.org.pl/index.php?redir=1 , http://www.ahco.army.mil:8080/site/index.jsp , czy też http://www.network54.com/Forum/47207/ (przy czy w tym ostatnim przypadku tylko na fora, zaś wszystkie galerie, artykuły itp. na tej stronie działają, zaś w pierwszym przypadku, o ile pamiętam, nie działa ani forum, ani strona-matka :wink: ). Zarówno Firefox jak i Explorer po chwili namysłu wywalają komunikat, że nie ma takiego adresu. Za to inne fora i strony, także tworzone w phpBB funkcjonują w tym czasie idealnie. Charakterystyczne jest, że problem ten występuje napadowo - przez jakiś czas, np. godzinę-dwie, i dotyczy zawsze tego samego zestawu kilku stron/forów. Czasem występuje od razu po uruchomieniu komputera, kiedy indziej dopiero po jakimś czasie, raz czy dwa udało mi się doczekać aż ustąpił sam.

I tak się zastanawiam, gdzie może leżeć przyczyna - czy to wina ókohanej neostrady, czy też z moim komputerem cosik jest nie tak - ostatnio wszak problemy z wirami i innemi brzydalami miałem?

Pzdr

Grzesiu


(Jackye) #2

To się zdarza, bowiem duże i znane fora często bywają przeciążone zbyt wielu użytkowników wchodzi na forum i serwer nie wytrzymuje, natomiast możesz przeskanować kompa spybotem oraz dać logi w dziale bezpieczeństwo :smiley:


(Grzesio Aus Tirol) #3

Dzięki! :slight_smile:

Tia, to jednak nie przeciążenie, bo występuje to zawsze jednocześnie na kilku, zawsze tych samych, forach - a np. na komputerze w pracy nigdy z nimi problemów nie ma. A więc zabieramy się jednak za bezpieczeństwo. :slight_smile:

Pozdrawiam

Grzesiu