Internet play nie działa (wcześniej działał)


(Pwpw15) #1

siema,

jest sprawa, znajomej spierdzielił się internet w PLAY. Działał przez 3 lata i jej wyskoczył komunikat, że nie można się połączyć przed rejestracją dostępnej sieci.

Na necie piszą, że może być wina wind 7 itp itp, ale wziąłem neta do siebie i u mnie śmiga a mam takie same parametry kompa praktycznie.

Najwidoczniej coś ściągneła, albo poprzestawiała w ustawieniach, co blokuje internet. CO mogę zrobić, sprawdzić?

Co robiłem

  • odinstaluj, zainstaluj

  • cofnięcie systemu

  • wyłączanie różnych programów w rejestrze.

  • wyłączenie zapory

pomocy


(roobal) #2

Nie chodzi przypadkiem o to, że modem nie może zarejestrować się w sieci operatora, tj nie może złapać zasięgu? Czy coś się wydarzyło przed wystąpieniem problemu? Instalowane były jakieś aktualizacje systemu/oprogramowania? Koleżanka korzysta z aplikacji operatora czy konfigurowała ręcznie połaczenie po protokole PPP?


(Pwpw15) #3

Raczej nie jest to problem z zasięgiem, bo przez 3 lata w tym samym miejscu Internet jej działał,


To tak, miała Internet i wyskoczył jej ten komunikat z rana. PO 3 dniach poszła do play i babka dała jej nową kartę sim (potem znów była i powiedzieli, że raczej na pewno modem się popsuł). Przed pojawieniem się problemu ponoć nic nie instalowała, tyle możliwe, że ściągała jakieś pliki - pokroju muzyka, film.


Korzysta z aplikacji instalatora, wszystko ustawione na automatykę, tylko trzeba kliknąć połącz.


(roobal) #4

To oznacza, że problem jest rozwiązany?