Internet, poczta, komunikatory nid działają!


(Mr Sorcerer) #1

Witam.

Mam takie problemy:

  1. Strony chodzą, ale nie wszystkie i bardzo długo się wczytują.

  2. Komunikatory - nie mogę połaczyć się z serwerem żeby się zarejestrować.

2a. GG - moge się połączyc, mogę wyeksportować kontaky, ale nie mogę ich zaimportować( problem tego typu dalej w p.3)

  1. Poczta - mogę wysłać pocztę, ale znowu nie mogę odebrać.

Łączy sięz serweram zaczyna pobieraż pocztę i na tym koniec(próbowałem zwiększyć czas na oczekiwanie serwera).

Wygląda jakbym nie mógł odbierać info z netu.

Próbowałem nawet wyłącz antywirusa, do tego powyłączałem wszystkie windowsowe firewalle razem z defenderem oraz to wszytsko co by mogło blokować strony w IE i dalej nic.

Pomożcie bo chyba już nie długo wyżuce dopiero co kupionego Viste Home Premium ( 3 dni temu) i przejde na Suse 10.2)


(Briho) #2

To wygląda raczej na problemy z łączem, a nie z Vistą.


(Kenumo) #3

Może kwestia Firewala..też powszechne czyli ustawienia zapory w Vista ?


(Mr Sorcerer) #4

Ani zapory (napisałem przecież że wyłaczyłem) ani łącza, bo mam na drugim dysku zainstalowanego WinXP i chodzi wszytsko normalnie.


(Briho) #5

No to sprawdź jeszcze raz konfigurację sieci. W jaki sposób łączysz się z netem?


(Mr Sorcerer) #6

Połaczenie radiowe, łącze się przez drugi komputer (który jest na winxp i ma włączone udostępnianie).

To trochę dziwne bo nie mogę sięteż połączyc z logowaniem do banku w lukasbank a w innych się łącze, jedne strony śmigają a inne albo za wolno się łądują albo wcale.


(Kenumo) #7

A jak ma ustawione zabezpieczenia kom z którego się łączysz ?

Ewentualnie podepnij sie bezposrednio i zobacz co i jak ..


(Paker) #8

wg mnie net


(Mr Sorcerer) #9

Sprawdzam właśnie ale przez komórke bo nie mam dostępnu narazie do komputera wujka. Ale nie wiem czy net bo na winxp i linux'ie wszytsko działa!


(Kenumo) #10

Net ?????

Pisze wyraźnie ze inaczej się łączy -


(Mr Sorcerer) #11

Dokładnie o to chodzi, iż korzystam z neta, ściągam pliki, ale...

NIe wszytskie strony działają, mogę wysłać pocztę ale nie mogę odebrać.

W GG mogę wyeksportować kontaky, ale nie mogę zaimportować, mogę rozmawiać.

Złączono Posta : 15.02.2007 (Czw) 22:17

O i jeszcze jedno, to mi wyskakuje jak próbuje wejść na strone logowania lukasbank.pl:

Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 23:32

Znalazłem rozwiązanie:

W procesorze poleceń wpisać takie coś:

"netsh interface tcp set global autotuning=disabled"