Internet Radiowy


(system) #1

Mam problem i to moim zdaniem z pewnością wina Internetu Radiowego.

Przed aktualnym moim internetem miałem internet radiowy od pewnego operatora, który dawał mi 512MB. Internet ten chodził dobrze do czasu zakłóceń, które były prawdopodobnie przyczyną jakiejś anteny, która stała pomiędzy moją anteną radiową a nadajnikiem operatora. Ten internet sprawował się dobrze łączyłem się z nim za każdym razem gdy włączałem komputer przez podanie hasła. Strony internetowe chodziły i główne o co mi chodzi to dobrze chodziła gra http://www.runescape.com. Gra typu Mmorpg. Zmieniłem operatora internetu. Nadal mam radiówkę 512MB, ale teraz antena skierowana jest na inny nadajnik. Przy każdym włączeniu komputera juz nie muszę odpalać internetu sam się łączy. Nie mam nawet żadnego menu do niego. Strony wchodzą odrazu(internet chodzi i to błyskawicznie), ale wchodzę na runescape.com loguję się na moją postać i nie moge się ruszyć. I po pewnym czasie wywala mnie do okna logowania. Tak jakbym miał laga, albo nie miał internetu.Czym to może być spowodowane przecież internet działa jak błyskawica. Sprawdzałem przekaz przy otwieraniu stron. Gdy otwieram strone odbieram duże ilości Bajtów po pare tysięcy. Gdy natomiast nie otwieram stron przekaz idzie wolno od 100-200-600-800 bajtów. Ta gra jest w oknie internetowym. Otwieram tą strone tylko raz, a póżniej tylko na tej stronie gram. Czy więc może być to spowodowane brakiem przekazu? W czasie gdy się siedzi na stronie gry, a przekaz idzie tak wolno. Sprawdzałem przekaz w czasie gry nawet idzie po 10tys bajtów .Może operator ma blokadę ?A może to tylko wina w ustawieniach internetu?


(Poniaatowski) #2

Zadzwoń do operatora, może gdzieś antenka sie poruszyła i gubi sygnał... Może masz jaki syf...?? (Wirus, robak etc...)


(system) #3

Snakowałem komputer dwoma programami i nic nie wykrył.

Możliwe jak mówisz, że coś z anteną. Jutro gościu przychodzi podpisać umowę więc mu powiem.

Chciałem się dowiedzieć miejwięcej co może być, aby mu jutro powiedzieć.

Trochę się jednak dziwie odrazu po tym jak wstawił mi tego neta na próbę to gra chodzia ładnie. Do wieczora gdy na pół godziny przestała chodzić, a później znowu było dobrze. W czasie gdy chodziła i gdy nie internet nadał był strony w jednakowym tepię się otwierały. Dzisiaj mija 3 dzień i nic się nie da zrobić wógole gra stoi, a strony normalnie się otwierają.


(Irabuntu) #4

Przyczyn może być wiele-działanie anten, blokowanie portów, działanie programów zabezpieczających czy nawet pogoda... Najlepiej wyjaśnij problem u dostawcy.


(system) #5

Antena jest stara od wcześniejszego internetu i działała dobrze nie licząc tych zakłóceń. Access Point też został stary. Może źle ustwaił antenę jak ją przekierowywał na inny nadajnik.

Biorę pod uwagę, blokowanie portów. Bo coś o tym wyczytałem na innych stronach, że to właśnie może być przyczyna.

To od pogody raczej nie bo wczoraj wiało bardzo jak zapowiadali w prognozie huragan emma. Gra nic, a strony wchodziły idealnie. Dzisaj u mnie nie wieje, niebo zachmurzone z lekkimi przetarciami, a gra nadal nie działa, a strony jak na złość tak :stuck_out_tongue:

Dzisiaj za jakieś 2-5 godzinek powinien ten pan przyjechać. Internet ten wziołem na próbę, nadal mam stary internet lecz umowa z nim wygasła.

Może ten pan cos wykąbinuję. Może to poprostu złe ustawienie bo ich siec na innej zasadzie działa. Stary internet miałem taki, że mogłem grać z kabla i w każdej chwili przejść na router. Tutaj ten pan jedynie może ustawić na 1 odbiornik i musi dzwonić, aby coś tam w firmie ustaili przy serverze. Może to jedynie błęda konfiguracja.

Jak się wyjaśni problem napiszę :slight_smile:


(system) #6

Gościa nie było dopiero będzie w czwartek.

Ale cud włączam gre po 16:00 i chodzi bez najmniejszego zacięcia :confused:

Dziwne od czego to zależy. Narazie gram i jest dobrze.

Zobacze jak długo bedzie chodzić.