Siemka :) Mam bardzo duży problem.Od jakiegoś miesiąca mam nowy komputer . Na początku wszystko działało ale po jakimś czasie wystąpił problem . Gdy jestem na necie przeglądam stronki działa normalnie ale gdy załącze lol’a albo diablo 3 od razu wyłącza się .Nie chce mi sie polączyc i pisze ze router recznie mnie rozlączyl . Nie posiadam wbudowanej karty sieciowej , mam d-link adapter. Prosze o pomoc ! Z góry dzięki
Maciobus, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając opcji EDYTUJ , później Użyj pełnego edytora , popraw tytuł tematu, tak aby mówił konkretnie o problemie.
Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.
W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.
Może zasilacz nie wyrabia? Włączasz prądożerne (karta graficzna) urządzenia i siada zasilanie na USB? Zobacz też, czy nie masz włączonego oszczędzania energii dla tego dongla Wifi.
Mam tylko podłączoną myszkę , klawe i adapter
Ja tylko ‘klawe’ i myszkę - ale nijak ma się to do tego, co Ci napisalem.
Wyłączyłem oszczędzanie energii na adapterze i występuje ten sam błąd .
@up tu nie chodzi o prądożerność adaptera tylko całego zestawu komputerowego. KArta graficzna i procesor nie działają na powietrze. Zasila je zasilacz a jeśli on jest za słaby żeby pod obciążeniem obsłużyć wszystkie urządzenia to efekt może być taki jak Ty masz. Podaj info co to za zasilacz albo w ogóle całego zestawu
No jak to komputer z allegro to zasilacz pewnie jakiś lipny. W aukcji jest napisane, że to porządny i cichy zasilacz 400W ATX ze 120mm dużym wentylatorem. Prawdą z tego może być tylko to, że ma wentylator… Sprawdź dokładnie jaki to model i wymień lepiej na nowy zanim cały komputer przez niego diabli wezmą… Przy okazji może się Twój problem rozwiąże.
Dostałem adapter asus . Problem powtarza się . Moim zdaniem nie chodzi o chłodzenie ponieważ gdy podłącze kabel bez pośrednio to miałem idealny internet . Moze ktos ma jakies propozycje ?
To co już było mówione - problem z zasilaniem a dokładnie zasilania huba USB. Kup aktywny hub USB (taki z zasilaczem).
Tak, może być taki. Ostatniego zdania nie rozumiem.
Jakbys mogl wytlumacz mi czemu jak jestem na yt 720p od razu się renderuje a tylko gdy włącze gre wyłacza sie ? To wszystko wina zasilania ?
Ale to może być kilka powodów - poważnie myślisz że na YT jest aż tak mocno używana karta graficzna? Dopiero w 3D idzie spore obciążenie zarówno na zasialcz, jak i na pamięci i układ graficzny.
Ale czy napewno to jest wina zasilania ? Nie jest moze wina routera .Czasami jak daje rozwiąż problemy to pisze ze servery dns nie odpowiadają, brama sieciowa jest niedostępna , resetuje adapter .
Witam zgadzam się z Tobą kolego ,Problem nie jest w laptopie czy kompie czasami chodzi o zapore firewall ,mam taki sam problem wywala mnie z gier a jedyne co zrobiłem to zaopatrzyłem sie w niby lepszy internet kriminałów nie przerywa to fakt ale ■■■■■ ,jak grę odpalam to po 3 - 7 minutach kick z servera i ban ,a z racji tego że informatyką sie nie zajmuje to mam problem i teraz sie głowic by to rozwiązać Pozdro
To jakieś hobby wykopywanie starych tematów?
na to wygląda lecz jakos to hobby mnie nie bawi ,szukam raczej rozwiązania problemu
Od 4 lat?