Internet rozłącza się podczas grania

Witam
ogólnie sytuacja jest taka że podczas grania w gry multiplayer (np. dota, cossacks 3, for honor itp.) internet rozłącza się. Przestaje on działać tylko na tyle, aż wyrzuci mnie z gry, po czym “magicznie” się włącza.

Mam 2 karty sieciowe. Przekładałem już nimi do różnych wejść, nawet miałem 2 naraz podłączone lecz to nic nie daje. Obydwie karty mają raczej dobre sterowniki. Jest to naprawdę dziwne i nie wydaje mi się żeby była to wina dostawcy internetu szczególnie że dzieje się tak prawie cały czas. Inni ludzie nie marudzą na tą firmę więc raczej odpada. (chyba że specjalnie tylko mi :wink: ). Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co mógłbym jeszcze zrobić… kupić 3 kartę sieciową? :smiley:

Proszę o szybką odpowiedź.

Jaki masz router?

Jeżeli chodzi ci o model to jest to tl-wr740n. Łączę się z nim bezprzewodowo, router stoi w pokoju obok. Nie wydaje mi się aby była to wina routera ponieważ laptop mojej młodszej siostry dosyć dobrze odbiera internet. Problem ten pojawia się głównie na moim komputerze.

Co to za karty WiFi masz?? Kwestia sterowników jest długa jak oceany na świecie :slight_smile: Jeśli to TP-Link to on ma tą tendencję i zasadę, że zamiast wydać lepsze sterowniki robi revizję dziesiąta karty WiFi i do niej daje nowsze sterownikę. Po co tak? Bo da ją bardzo tanio, a ludzie i tak kupią. Zasada Soloża z Polsatu, co z tego, że jakość HD bez większej różnicy do SD, ale napcha reklam i kasa leci, a ludzie i tak to biorą.

Mam na myśli ten ich cały Cyfrowy Polsat i Plus, który ledwo co jakościa usług odrasta od pępowiny kabla miedzianego, ale jest Super a jak w reklamie Super to lecem, biere :stuck_out_tongue:

W sumie trudno mi powiedzieć jakie to są karty. Jedna z nich to bodajże “Realtek RTL8188etv wireless LAN” (sprawdzone w Menedżerze urządzeń). Druga to taki totalny noname że nawet menedżer nie pokazuje jego nazwy. Ta mam internet z tp-linka. Na innych komputerach ten sam internet z tego samego routera działa dobrze

Na innych komputerach pewnie to laptopy i lepsze karty wifi, na lepszych chipach. Jak się tanie g**** kupuje to potem powinno się mieć pretensje do samego siebie, że nie działa.