Internet strasznie muli

Internet na moim kompie strasznie powoli chodzi, Google potrafią otwierać się nawet 10 sekund, podejrzewam że mam jakiegoś syfa więc w nadziei na pomoc piszę tutaj. Problem nie występuje zawsze, sporadycznie zdarza się że net chodzi jak trzeba, ale najczęściej prędkość oscyluje w granicach 0~10 kB/s przy bardzo nieregularnych skokach i ogromnym opóźnieniu przekraczającym 100 ms (testowane na speedtest.net) niezależnie od użytej przeglądarki. Internet na moim kompie podłączony mam bezprzewodowo (wifi), router znajduje się w pokoju obok, zasięg jest duży, więc problemy z sygnałem wykluczam. Co ciekawe testowałem łącze na drugim komputerze (Windows XP, przewodowo podłączony router), speedtest.net zawsze pokazuje download około 1 Mbit/s i ping 40~50ms, więc wina ewidentnie leży po stronie mojego systemu, nie sprzętu. Taki problem nigdy wcześniej nie występował, wszystko zaczęło się około miesiąc temu, ale nie było aż tak uciążliwe jak teraz. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie chwilę, żeby mi pomóc :smiley: Niżej logi z OTL i HiJackThis.

OTL

HiJackThis

System: Windows 7 x64

Antywirus: AVG Internet Security

Problem może być ze sterownikami do WiFi. Ja tak miałem. Pomaga ich reinstalacja lub instalacja firmowych. Bo czasami to co Windows Update wrzuca nie integruje się ze sprzętem.