Jak najbardziej funkcjonuje. Używam go dotychczas jako rezerwę i służy mi poza domem. Karta leżała w szufladzie z modemem, a myślałem, że jej nie ma i jak zajrzałem, dowiedziałem się jednak jest i mama tylko ją pożyczyła wujkowi na krótki czas. Zobaczyłem, że Aero2 działa wciąż i na stronie wszystko jak dawniej, więc zabrałem sobie internet na wakacje tak jak planowałem. Za jakiś czas poszedłem do salonu z elektroniką, żeby przyciąć kartę i używać jej w obecnym telefonie. Zasięg jest wystarczający w całym mieście
Raczej chodzi kiedy zablokują darmową rejestrację na kopię dowodu (np. pokryli zasięgiem już wymagane 90% powierzchni Polski).
Teraz można ich straszyć, że nie powinni brać ksero, bo nie są “bankiem”.
Ciekawe czy działa tu zasada “prawo nie działa wstecz” i trzeba by straszyć RODO by kopię dowodu usunęli z serwera i archiwum papierowego.
Trochę nie bardzo rozumiem czego tyczy się ta wypowiedź… Czy operatorów, którzy mają w swej ofercie SIM na kartę z doładowaniami, którą właśnie trzeba rejestrować? Jeżeli tak, to szerze powiem nie wiem jak to teraz wygląda ale będę się dowiadywać
Trochę nie bardzo rozumiem czego tyczy się ta wypowiedź… Czy operatorów, którzy mają w swej ofercie SIM na kartę, którą właśnie trzeba rejestrować? Jeżeli tak, to szerze powiem nie wiem jak to teraz wygląda ale będę się dowiadywać
Akurat ten model co ja podałam, to ten jeden z lepszych i właśnie jest dość drogi
Jednak trzeba jeszcze wszystko przemyśleć, przetestować i w końcu wybrać co będzie mi najbardziej odpowiadać
Naprawdę każda opinia i wskazówka jest cenna
A co ci z tego przyjdzie, jeśli się okaże, że w miejscu w którym będziesz zasięg jest np. przy oknie, albo na szafie? Będziesz siedzieć tam z laptopem na kolanach? Poza tym i tak realnie w większości miejsc nie wyciąga się transferu jaki deklaruje producent. Podstawa to dobry zasięg, w zeszłym roku byłem w okolicach Babiej Góry, sąsiedzi spędzali wieczór z laptopem za oknem, żeby cokolwiek złapać a i to mieli problem. Ja sobie po prostu położyłem telefon pięterko wyżej i był niezły zasięg.
Ile jest ci potrzeba tego netu, że nie mozesz wykorzystać smartfona jako hot spota? W plusie za 30 zł na miesiąc dostajesz 30GB netu (15GB za doładowanie za 30zł i drugie 15GB z pakietu z taryfy “elastyczna”) i darmowe rozmowy/sms/mms do wszystkich. Prócz tego darmowy msg i facebook bez naliczania zużycia transferu. Do pracy powinno spokojnie wystarczyć.
Potrzeba mi ponad 1 GB do samej pracy. W swym abonamencie mam mały pakiet Internetu i to mi tak naprawdę wystarcza, dodatkowe pakiety do wykupu w mojej opcji jest nieopłacalne. Niemniej rozważam i ten wariant, w ostateczności
A jeszcze tak zapytam, czy jeżeli telefon jest hot spotem, to przy tej funkcji, po dłuższym użytkowaniu bateria bardzo się grzeje? Przy normalnym korzystaniu z Internetu czasem właśnie tel mi się grzeje (iPhone SE mający 4 lata przy żywotności 89%) np. przy dłuższym oglądaniu filmów lub gry. Z opcji hot spot w tel korzystałam do tej pory bardzo rzadko. Teraz taki hot spot byłby przez min 7h dziennie, jakbym użyła tego rozwiązania na wyjeździe
Tak właśnie wiem o tym. Dlatego też rozważam tą opcję z routerem z wifi
W końcu będę musiała się na coś zdecydować
Telefon jako hot-spot powinien grzać się mniej niż przy przeglądaniu stron na nim. A to dlatego, że telefon przekazuje tylko sygnał a całą resztą zajmuje się już urządzenie na które ten sygnał jest przekazywany.
Przykładowo jak oglądasz filmy na YT i telefon jest hot spotem to całym dekodowaniem filmu zajmuje się komputer na który telefon wysyła sygnał.
Dziennie czy miesięcznie?
Wystarczy przeczytać.
Dziennie zużywam 1-2 GB do samej pracy, bez rozrywki