Hej nie wiedziałem gdzie dać ten temat wiec dałem tu chodzi o to że mam gniazdko z upc w dużym pokoju i z tam tąd idzie kabel do mojego pokoju pod podłogą prosto do telewizora przez to mam telewizje u siebie ale nie mam internetu tylko przez wifi niedługo ma przyjść ktoś z upc żeby założyć drugie gniazdko i teraz czy będzie musiał ciągnąć nowy kabel do drugiego pokoju czy mógłby założyć gniazdko na tym (11 letnim) kablu (dodam że sygnał jeżeli chodzi o tv jest bardzo dobry)
Będzie zapewne ciągnął nowy kabel chyba że użyje filtra dopiero przy telewizorze i rozdzieli sygnał tv od internetowego. Najlepiej zadzwoń i zapytaj
zamówiłem montera z UPC żeby założył mi gniazdko w drugim pokoju przyszedł i stwierdził że da się to zrobić tylko przewiercając szafę no ok ale ten powiedział że tego nie zrobi bo nie ma uprawnień do wiercenia w meblach.Czy to jest możliwe przecież mnóstwo ludzi musi przewiercić jakąś deskę czy coś żeby puścić kabel a ten zgodził się na wiercenie tylko w ścianach a że ja nie posiadam wiertarki żeby samemu przewiercić to oczywiście stwierdził że nic tu po nim i sobie poszedł.Czy rzeczywiście nie może wiercić w meblach czy trafiłem na jakiegoś dziwnego montera?
no można wiercić. Zapewne on w wytycznych ma zakaz robienia tego kabel musi iść przez elementy stałe a szafkę kiedyś będziesz chciał przesunąć i uszkodzisz kabel
Tego kabla nie da się pociągnąć za szafą? Ja koncentryka mam za komodą i nie ma żadnego problemu.
to jest szafa z sprzed 11 lat taka od podłogi do sufitu bez żadnych szpar bez zdemontowania jej całej co jest bardzo trudne i czasochłonne nie da się jej ruszyć
Weź sam przewierć i zamów znowu montera a szafa ma ścianę z tyłu prawda? to tam gniazdko a dalej kabel sam sobie pociągniesz.