Witam serdecznie Panowie Mam następujący problem , od pewnego czasu mam problem z internetem a mianowicie po włączeniu komputera internet zaczyna działać po ok 20 minutach … Pali się tylko jedna dioda " Internet" z 4 , pozostałe 3 diody czyli “PC Link” , “Calbe Link” , “Cable Activity” zapalają sie po tych 20 minutach i wtedy wszystko zaczyna działać , dodam że nie pomaga format ani nic , sterowniki od karty sieciowej itp. zawsze instaluje i sa zaktualizowane … Dodam że kiedyś podpinałem Router RT-N10 , może wtedy coś namieszałem w sieci czy coś ? Bartdzo prosze o odpowiedz , pozdrawiam
Co to za diody? Na jakim urządzeniu one są?
Są to diody na modemie, internet spółdzielczy, stałe łącze… Co oznaczają diody napisałem w temacie, pozdrawiam.
Wygląda na to, że karta sieciowa nie odpowiada. Wyłączasz może komputer całkowicie z prądu, np. wyłączasz listwę? Kiedyś miałem identyczny problem, okazało się, że karta była uszkodzona.
No wyłączam listwe zawsze na noc Wiesz wkurzające jest to bo potrzebujesz wejść na komputer na 5 min coś sprawdzić na szybko a tu trzeba czekać 20 minut :?
Sprawdź na innej karcie, może być uszkodzona, ja miałem identycznie, po odłączeniu komputera od zasilania, czekałem około 15 minut zanim karta zaskoczyła, po wymianie problem zniknął. Jak jeszcze napiszesz, że to karta Asmax, to na 100% jest uwalona
Jest to zintegrowana karta Realtek , więc nie mam jak sprawdzić