Internet wolno chodzi


(Ez5788) #1

Tak jak w temacie dziś rano internet mi drastycznie zwolnił. Robiłem defragmentację, usuwałem zbędne pliki, skanowałem antywirusem i nic. Różnie to u mnie bywa, ponieważ parę razy coś takiego miałem, lecz samo przechodziło, ale nie wiem czemu.

Wiem że być może tym razem też samo przejdzie, ale nie wiem dlaczego tak się dzieje, co to powoduje. I sam nie wiem czy naprawdę to przechodzi samo czy robię coś nieświadomie co pomaga.

Log z HijackThis'a : http://wklejto.pl/39374

Log z Combo Fix'a : http://wklejto.pl/39420

Z góry dzięki.


(deFco247) #2

Fix w HiJackThis: ( Do a system scan only -> zaznaczasz pola przy podanych niżej wpisach -> Fix checked )

Log Combofix ucięty. Wklej loga ponownie bez części:


(Ez5788) #3

Na razie usunąłem wpisy, które wskazałeś i jest tak samo jak przedtem.

Log z Combo Fix'a bez tej części : http://wklejto.pl/39424


(deFco247) #4

Log wygląda na czysty.

Menu Start -> Uruchom... -> Combofix /u

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner.

Usuń zbędniki z autostartu.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport.

Może winny wolnemu internetowi jest provider/łącze?


(Ez5788) #5

Zrobiłem to co napisałeś lecz wciąż to nie pomaga.

Tu masz log z Pełnego skanowania : http://wklejto.pl/39455

Zanim napisałem ten temat zrobiłem jeszcze szybkie skanowanie tu masz log jeśli będzie potrzebny : http://wklejto.pl/39456


(deFco247) #6

Tutaj coś na okrągło zmienia DNS-y na szkodliwe.

Przeczytaj: http://www.searchengines.pl/index.php?s ... t&p=225445


(Ez5788) #7

Na Hijackthis nie ma wpisów o podobnej treści jak na przykładzie. A z tego co tam wyczytałem powinienem użyć opcji "Użyj następujących adresów serwerów DNS" i że mam dobrać zgodnie z moim dostawcą. Tylko nie wiem jakie adresy ma Elektron a w internecie nie mogę znaleźć.