Internet - wysoki ping i muli neta


(C3rsh) #1

Witam!

OD wczoraj zauważyłem, że net wolniej chodzi niż zwykle, a ping na coD4 wzrósł ze 60-80 do 140-180. Dziś, to strona ładuje się 30 sekund, a ping na CoD4 wskazuje 180-300.

Czym może to być spowodowane? Może to wina producenta neta i więcej osób posiadających go także ma ten problem? Mówię, że ostatnio nic nie instalowałem (chyba tylko ninja blade, ale wykasowałem od razu)

Pozdrawiam, Del

PS: net to Neostrada TP. Router to Livebox... Nigdy takich problemów nie miałem.

łącze kablem Ethernet, na kompie nie mam sterowników (win XP)


(Dawid Czernek) #2

Pokaż logi:

:arrow: OTL

Przestawiasz w nim Processes i Modules na All oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :

Klikasz Run Scan.

Logi wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Jeśli znajdzie infekcje pokaż raport.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner


(C3rsh) #3

Oto logi z programu: OTL.txt i Extras.txt

Z tym drugim programem będzie problem, bo mam 1Mb/s a ściąga mi w bajtach (powinno 128KB/s)

CCleanerem wyczyściłem dysk i rejestr.

-- Dodane 03.02.2010 (Śr) 20:56 --

Przeskanowałem i oto log:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.44

Wersja bazy definicji: 3685

Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3

Internet Explorer 8.0.6001.18702


2010-02-03 20:54:28

mbam-log-2010-02-03 (20-54-28).txt


Typ skanowania: Pełne skanowanie (A:\|C:\|D:\|E:\|F:\|G:\|H:\|I:\|J:\|)

Przeskanowane obiekty: 143143

Upłynęło: 20 minute(s), 51 second(s)


Zainfekowane procesy w pamięci: 0

Zainfekowane moduły pamięci: 0

Zainfekowane klucze rejestru: 0

Zainfekowane wartości rejestru: 0

Zainfekowane pliki rejestru: 0

Zainfekowane foldery: 0

Zainfekowane pliki: 0


Zainfekowane procesy w pamięci:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane moduły pamięci:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane klucze rejestru:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane wartości rejestru:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane pliki rejestru:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane foldery:

(Nie wykryto groźnych plików)


Zainfekowane pliki:

(Nie wykryto groźnych plików)

Przeskanowałem też Nortonem i nic nie wykrywa.

Możliwe, żeby była to wina producenta?


(system) #4

zmień DNS na taki : 8.8.8.8