Nie jestem użytkownikiem urządzeń Apple, więc nie bardzo wiem co jest nie tak. Mam w domu starego iPada z iOS w wersji 9. Po uruchomieniu Safari strony takie jak WP.pl czy Interia.pl wyświetlają się prawidłowo, ale Onet.pl nie potrafi się przeskalować i nie ma żadnego obrazka, tylko takie ikonki niebieskie. Zauważyłem, że na innych stronach, np. poczta onetu, HTML się ładuje, ale CSS-y już nie i de facto jest sam tekst. Chciałem spróbować zainstalować inną przeglądarkę, ale do tego treba odwiedzić sklep z aplikacjami. Żeby to zrobić, trzeba mieć Apple ID, a żeby mieć Apple ID trzeba je utworzyć. W ustawieniach po kliknięciu Utwórz nowe Apple ID wyskakuje białe okienko dialogowe, ale ono jest puste i po sekundzie samo znika. Co jest nie tak i jak wyświetlać na tym onet?
Dodam, ze nie dało nic wyzerowanie wszystkich ustawień.
jeśli nie posiadasz Apple ID, to w jaki sposób uruchomiłeś urządzenie? W oryginalnych produktach Apple podczas pierwszego uruchomienia należy zalogować się lub utworzyć konto Apple ID aby móc korzystać ze sprzętu.
Zostawił je ktoś z rodziny z Anglii. Być może jest tam jakieś Apple ID, o którym nic nie wiem. Tak czy inaczej, wyskakuje brak połączenia z App Store i brak połączenia z iTunes Store. Jeszcze niedawno wszystko działało i nie było problemów z onetem.
skontaktuj się z właścicielem iPada, aby usunął urządzenie ze swojego konta iCloud. zresetuj je do ustawień fabrycznych i załóż swoje własne AppleID. Istotny jest fakt, byś miał urządzenie uwolnione, bo sam reset w przeciwnym wypadku nic nie da.
No dobrze, ale co się mogło stać, że onet wygląda, jakby ktoś wyłączył wtyczkę flasha, tylko w kontekście obrazków? Inne strony działają. Poza tym, skoro już pytam, to zapytam jeszcze o jedno. Mam podstawowy router bezprzewodowy T-LINK. Zauważyłem, że mój tablet Della ze starym Androidem, tablet Manty znajomego i wszystkie telefony z androidem łączą się z WiFi od razu, natomiast jak ktoś przyniesie do mnie jakikolwiek sprzęt Apple - telefon lub iPad - łączenie się z WiFi to jakis koszmar, muszę podchodzić pod sam ruter, zeby mi nie odrzuciło połączenia, potem jest już OK. Czy Wy też macie takie problemy?
nie mam pojęcia, czyściłeś ustawienia safari? wejdź w ustawienia -> safari ->zaawansowane ->dane witryn a następnie wyczyść dane. Ja nie mam problemów, jednak trudno mi się odnieść bo posiadam inny router.
Czyściłem - to było moje pierwsze podejście do rozwiązania problemu. Potem skorzystałem z opcji ‘Wyczyść wszystko’. Z opcji ‘Wyczyść wszystko i dane’ nie korzystałem, bo chciałem zachować pliki. Nie próbowałem jeszcze przywracać do ustawień fabrycznych, może to coś da. Nie wiem nawet czy będę to robił, bo to nie moje urządzenie.
Przez chwilę myślałem nawet, ze onet nie wyświetla się poprawnie, bo Safari jest za stare, a onet korzysta z jakiegoś nowego silnika. Pomyślałem, że może jest jakieś nowe wydanie Safari, ale nie ma ani Safari w uaktualnieniach, ani nowego iOS-a. Nie wiem czy temu urządzeniu przysługuje nowszy iOS, ale jak coś to pokazuje 7 GB wolnego miejsca, ale nie wiem czy to jest łącznie z iCloud czy storage lokalny, bo nie znam ekosystemu Apple i jak to ze sobą współpracuje. Tak czy inaczej dzięki za szybkie odpowiedzi. To co najważniejsze, czyli dostep do poczty onetowej, udało się uzyskać poprzez aplikację Poczta.
ustawienia -> ogóle -> to urządzenie // tak sprawdzisz co posiadasz. może tak być, że sprzęt jest wiekowy i najzwyczajniej nie wspiera jakiejś wykorzystywanej technologii.