Ipla nie łączy sie z internetem


(Takashi12000) #1

Witam. Mam wielki problem, otóż Ipla jak i inne programy nie mogą podłączyć się do internetu (dziwna sprawa, bo internet jest cały czas włączony). Nie wiem co jest grane. Jak by ktoś mógł to niech sprawdzi loga z HijackThis. Oto link do niego:

http://wklej.org/id/193641/


(Henio Mazurek) #2

Wklej logi z OTL, GMER, System Repair Engineer

Logi wklej na wklejto.pl a tutaj tylko link do wklejki.

W OTL przestaw Processes oraz Modules na All oraz zaznacz LOP check i Purity check , nic więcej nie należy zmieniać => Run Scan.

W GMER klik na Szukaj , po zakończeniu skanu klikasz Kopiuj lub Zapisz.


(Takashi12000) #3

Proszę bardzo log z OTL:

http://wklejto.pl/46128

Log z GMER:

Nie mogłem zrobić loga, gdyż w czasie skanowania wyskakuje mi bluescreen i zwiesza się komp. Za każdym razem tak samo.

Log z System Repair Engineer:

http://wklejto.pl/46129


(Henio Mazurek) #4

Log z SRENG urwany. Poza tym nie wygląda ciekawie.

Czy uruchamiałeś ComboFix'a?

Wklej log z RootRepeal

Zakładka Report , Scan , zaznaczasz wszystko => OK

Zastosuj AVZ

Zaznaczasz do skanu wszystkie partycje, potem File => Standard scripts => zaznaczasz opcję 2 => klikasz Execute selected scripts => po zakończeniu skanu klikasz ikonę dyskietki po prawej stronie, zapisujesz log i podajesz tutaj jego zawartość.


(Takashi12000) #5

ComboFix'a ostatnio nie uruchamiałem.

Log z RootRepeal:

http://wklejto.pl/46165

Z AVZ jeszcze nie mam, bo bardzo długo skanuje i mam dopiero 4%. Skanuje od jakichś 40 min jak nie lepiej.


(Henio Mazurek) #6

Co to za system?


(Takashi12000) #7

Windows Vista Home Premium

Service pack 2. Oryginalnie miał service packa 1, ale sciągnąłem aktualizacje.


(Henio Mazurek) #8

Chodzi mi o to czy to nie jest jakaś przeróbka. Bo po wpisaniu tego w google w wynikach są same linki do torrentów gdzie go można pobrać.


(Takashi12000) #9

Niee, windows jest oryginalny, tylko service pack 2 z neta pobierany.

Log z AVZ:

http://wklejto.pl/46212


(Henio Mazurek) #10

To nie umiałeś prze Windows Update? Z nieautoryzowanymi wersjami jest taki problem, że używanie na nich pewnych narzędzi może się skończyć zupełnym padem systemu.

Na teraz wykonaj skan Dr.WEB CureIt, znalezione obiekty leczysz, resztę usuwasz, wklej log.

Potem wklej zestaw logów z narzędzi wymienionych w tym wątku.


(Takashi12000) #11

Zaraz pobiorę, zeskanuję i zedytuje posta.

Poza tym od początku był ten sam problem. Odkąd mam kompa nie mogę podłączyć programów do neta.

Edit: Nie mogę nawet pobrać tego... z żadnej strony. Głupi net czy co ?


(Henio Mazurek) #12

Niekoniecznie, logi wyglądają jak przy infekcji Sality, choć nie widać blokad i sterownika, a ona blokuje strony z antywirusami. Spróbuj pobrać bootowalny Dr.WEB LiveCD u kogoś, wypalić go na płytę, następnie ustawiasz rozruch z płyty i skanujesz.

Spróbuj pobrać ComboFix i z niego log wkleić.


(Takashi12000) #13

Przepraszam nie wiedziałem, że trzeba na nowo ściągać, żeby działało poprawnie.

Nowy log z ComboFix:

http://wklej.org/id/195995/


(Henio Mazurek) #14

To nie jest to co chciałem. Pobierz świeżą wersję i daj log.


(Takashi12000) #15

Przepraszam nie wiedziałem, że trzeba na nowo ściągać, żeby działało poprawnie.

Nowy log z ComboFix:

http://wklej.org/id/195995/


(Henio Mazurek) #16

Znasz pliki tibio-podobne w root dysków?

Poza tym wykonaj operację z bootowalnym Dr.WEB Cure It.


(Takashi12000) #17

Co to znaczy pliki tibio-podobne w root dysków, bo nie rozumiem ? :expressionless:

Edit:

Jeżeli to nie problem to czy mógłbyś zuploadować Dr. WEB CureIt na np. speedyshare.com ?


(Henio Mazurek) #18

Np c:\tibia{numerek}.exe

Czy pobierałeś Dr.WEB CureIt z DP czy też ze strony Dr.WEB?

Zobacz ten temat (tutaj nie widzę usługi, więc skorzystaj z alternatywnych linków)

http://forum.pcformat.pl/thread-157595.html


(Takashi12000) #19

Z wielu miejsc sciągałem i nie mogłem, w końcu ściągnąłem z pcformat i skanuje jakies 2 min, i zwiecha kompa... bluescreen.

Edit:

Pobrałem bootowalny DrWebLiveCD-5.0.0, zgram go na płytkę i jazda.