iPod nano

Wszedł na rynek nowy model iPoda nano o pojemności 1gb i chcem go zakupić lecz jest on oznaczony numerkiem MA352B/A , i każdy inny z serii nano jest oznaczony innym numerkiem. Wie ktoś czym one sie różnią?

Jeszcze jedno pytnie …

Jakie słuchawki do niego polecacie?

Takie do 100zł

Głównie zależy mi na jakości dźwięku :!:

To iPod nie ma słuchawek ? :-s

Oryginalne są bardzo dobrej jakości. :slight_smile:

Nie wiem czy wiesz, ale one trzeszczą itp.

Moja kuzynka narzeka na nie :stuck_out_tongue:

W internecie też dużo o tym czytałem …

Więc wiesz :-k

Ale i tak z tymi słuchawkami poczekam - nie śpieszy mi sie z nimi :wink:

Trzeszczą ?

Może tylko twojej kuzynki ? :PPP

Jak już będziesz chciał kupić to kupuj Phillipsa. :spoko:

Już mówiłem, że dużo czytałem o tym, że trzeszczą itp., ale czy akurat moje będą wadliwe to nie wiem, wiec dlatego sie wstępnie pytam o słuchawki :wink:

Dziwne… Ja mam iPod’a 20GB drugiej generacji - on ma chyba inne słuchawki niż Nano - ale moje słuchawki nie trzeszczą wcale :wink: Działam na tym sprzęcie już 8 miesięcy, korzystam prawie codziennie, noszę go w tylnej kieszeni spodni i kabel często jest zagięty w dół - obawiałem się właśnie o trzeszczenie i przerywanie (przez złamanie kabla przy wtyczce) ale takie coś wcale nie następuje :smiley:

Ostatecznie odradzam 1GB… Polecałbym raczej poczekać aż Nano będą większe (wiem, że obecnie są max. 4GB) powiedzmy 10GB ale to też zależy od Twoich potrzeb…

Na razie serdecznie polecam duże iPod’y - są też kolorowe ale o ile więcej pomieszczą danych :smiley: Polecam też kupować iPod’a w Polsce. Ja mojego kupiłem w Cardiff / Walia / Wielka Brytania w sklepie sieci Argos. Wtedy zaoszczędziłem 200zł a teraz ten sam iPod kosztuje w Polsce 400zł mniej (po przeliczeniu) a tan wciąż tyle samo :wink:

Czyli że jakbyś teraz kupił w polsce to byś zaoszczędził 200 zł :stuck_out_tongue:

No nie wiem co do tych słuchawek, zależy na jakie się trafi, ale ja osobiście puki nie podłączałem mp3 pod radio w samochodzie to kupywałem słuchawki philipsa (średniej klasy - 50-70zł) i było lux, teraz mam podłączony mp3 pod radyjko więc słuchawki leżą w szufladzie :stuck_out_tongue:

Po pierwsze: w Polsce, z dużej litery. Po drugie zaoszczędziłbym około 400zł. Odnosząc się do obecnej ceny Argosa i porównując ją do obecnej ceny polskich sklepów, zaoszczędziłbym 400zł. Cały paradoks tkwi w tym, że Argos nie spuścił z ceny przez prawie rok a w Polsce to urządzenia staniało o 600zł. Wskazuję tylko różnicę w cenach zależną od czasu. Wtedy opłacało się kupić iPoda w Argosie bo zaoszczędzało się 200zł a teraz bardziej opłaca się kupić iPoda w Polsce bo można zaoszczędzić na tym prawie 400zł. :slight_smile: Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem… w każdym razie opłaca się kupować w Polsce iPody.

Jesteś pewien?

Ja mam teraz player o pojemności 1gb i mi całkowicie wystarcza :wink:

tomilipin : tak jestem pewien, nie czepiaj sie tak bardzo słówek bo to jest forum a nie lekcja polskiego. Najpierw piszesz 400 potem 600… bez komentarza.

Korai : no wszystko zalezy od tego ile słuchasz, ja mam 512 już od roku i nie narzekam. Kilka razy już jeździłem w długie trasy i dobrze grało, a jak sie powtorzyła piosenka to co z tego ? Najwyżej jeszcze raz jej posłucham :wink:

Dla tego mówie, że 1gb mi w 100% wystarcza :wink: 1gb to jest ponad 12h słuchania :wink: Więc dla mnie to jest wyyyystarczająco dużo :smiley:

BTW> Czy poruszanie sie po menu iPoda nano jest płynne?

Heh, mi na razie 18GB wystarcza w 100% i to dosłownie :stuck_out_tongue: Jeszcze 2GB mam wolne :wink: Także to wszystko zależy od Twoich potrzeb.

Z tego co widze to tylko iPod Video jest dostępny z tych “większych” w Polsce o pojemności 30gb za cene ok 1400zł :roll: To już troche wygórowana cena :stuck_out_tongue:

EDIT:

Właśnie patrze na Allegro i już za 1050zł można kupić iPoda Video 30gb :o

Na Allegro znajdziesz 60GB i to nie tak drogo. Przykładowe linki:

http://allegro.pl/item91337587_apple_ip … wany_.html

http://allegro.pl/item90334126_ipod_60g … 60_gb.html

http://allegro.pl/item91457380_nowy_ipo … 60_gb.html

Ofkors jest ich więcej :slight_smile: