Potrzebuję przenieść aplikację z jednego iPoda na drugiego. Urządzenia leciwe, jeszcze te z szerokim złączem.
Aplikacji już niema w sklepie. Na jednym jest, potrzebna jest na drugim. Soft dostępny w sklepie do klonowania już nie działa na tym. Ma ktoś sprawdzony sposób, czy musze wiercić w Internecie?
Aplikacja jest raczej nie do zastąpienia inną, do badania słuchu u dzieci.
Nie nadaje się, bo musi obsługiwać specjalne słuchawki ze złączem do starego iPoda.
Te słuchawki mają dwa przetworniki normalne i jeszcze kostny, jest tam specjalny układ do tego i soft który to obsługuje.
To znajdź mi słuchawki z modułem kostnym na czubku głowy, do tego program do obsługi terapii dla niepełnosprawnych dzieci, bo to był soft robiony ileś lat temu na zamówienie, wykonanie tego i sprzętu od nowa, to są kwoty naprawdę nie małe. A firma która to robiła kiedyś już nie istnieje.
o kurcze, fakt, to drożyzna by była…
Jednak ten iPod kiedyś padnie lub nie będzie możliwości przeniesienia danych… Nie będziesz tego chyba używał 30 lat…
Wracając do wątku, spróbuj Jailbreak’a (odpowiednik Root’a z Androida). Wtedy dostaniesz się do filesystemu, tak, jak pisał @Domker
Może pójdzie wyeksportować aplikację do pliku *.ipa.
Ja tylko naprawiłem kilka egzemplarzy słuchawek, które padły i nikt im tego nie był w stanie zreperować.
Jak im ruszyły, to zapytali, czy da się uruchomić na innym iPodzie soft, bo mają już część niesprawnych i niema skąd wziąć softu.
Jak będą w przyszłości używać i co zrobią, to już nie moja sprawa. Jak się zgłoszą aby napisać im taki soft od nowa i dopasować dedykowany sprzęt, to wtedy będę się wgryzał w temat. Na chwilę obecną staram się pomóc tak jak opisuję to wyżej.
Bardzo przyjemny soft , zwłaszcza do starszych urządzeń. Ma przenoszenie aplikacji, danych, kopię itp.
Przeniósł wszystko, łącznie z apką, tylko niestety aplikacja się nie uruchamia, ale wszystko inne już tak.
Ehhh a już witałem się z gąską. Nic, kombinuję dalej.
Program startuje i wyłącza się zaraz. Brakuje w nim plików dźwiękowych, może to jest przyczyną, ale podczas próby zgrywania plików blokuje się urządzenie, zaczyna zgrywać i staje w różnych momentach. Mowa o plikach dźwiękowych, będących częścią programu. Normalnie muzykę można zgrać bez problemu.
Jak masz jailbreak’a to jakimś menadżerem plików weź aplikację spakuj z: /private/var/mobile/Applications
i spróbuj rozpakować na urządzeniu docelowym.
Ewentualnie można spróbować funkcji backupu danych i odtworzenia ich, ale na urządzeniu docelowym.