Apple iPod touch (druga generacja) 16GB
Oryginalny sprzęt Apple Inc.
Stan: używany
Do sprzedania używany iPod touch drugiej generacji o wbudowanej pamięci flash 16GB.
iPod został zakupiony na Allegro w dniu 02.02.2010r. (był nowy, jestem jego pierwszym właścicielem). Od tego czasu służył mi bardzo dobrze i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów – zarówno sprzętowych, jak i programowych.
Wbudowane 16GB to bardzo dużo miejsca na twoje rzeczy. 8GB w innych iPodach sprzedawanych na Allegro to za mało, by cieszyć się tym urządzniem. Nowe gry zajmują nawet 600MB co oznacza konieczność usuwania starych rzeczy i wgrywania nowych. Ja aktualnie mam wgrane 1075 utworów, 3 filmy, 664 zdjęcia i 52 programy, i nadal mam 5,1GB wolnego miejsca!
W przeciwieństwie do pierwszej generacji urządzenie posiada wbudowany głośnik oraz przyciski regulacji głośności.
Bateria pozwala na wiele godzin grania, korzystania z internetu przez Wi-Fi, oraz oglądania filmów i słuchania muzyki.
Stan urządzenia
iPod jest w pełni sprawny technicznie. Wszystkie przyciski działają, działa Wi-Fi, port słuchawkowy i port złącza Docka. Nie ma żadnych „ukrytych wad”. Wszystko od A do Z w nim działa bardzo dobrze
Posiada on ślady użytkowania – na przedniej szybce są rysy (w jednym miejscu NAD wyświetlaczem jest zadrapany kilka razy). Na szczęście nie powodują one dyskomfortu podczas pracy z urządzeniem. Tylna obudowy, z racji tego, że jest wykonana z połyskującej stali nierdzewnej również jest porysowana. Został na niej naklejony Skiner, dzięki czemu tego nie widać. iPod nigdy nie miał kontaktu z wodą. Szybka nigdzie nie jest pęknięta.
Co w zestawie
W zestawie znajdują się następujące elementy
iPod touch 2G 16GB
oryginalne pudełko
kabel USB – jest sprawny, lecz popękała mu izolacja (co jest normą w tych kablach), ale został sklejony taśmą izolacyjną i działa bardzo dobrze
słuchawki z mikrofonem – kupiłem je sam. Dzięki nim możesz nagrywać notatki głosowe, rozmawiać przez Skype i wiele, wiele więcej
ładowarka sieciowa – również kupiłem ją sam, dzięki czemu nie ma konieczności ładowania iPoda z portu USB komputera, można to robić z gniazdka sieciowego
podręcznik „Szybki start” w języku polskim i rosyjskim oraz dwie naklejki Apple
ściereczka do czyszczenia ekranu
podstawka do Docka
Coś jeszcze?
iPod ma zapisane pliki SHSHs blobs (4.0, 4.0.2, 4.1, 4.2b3, 4.2.1) , dzięki czemu zawsze możesz wrócić do dowolnej wersji iOS. Przed wysyłką urządzenie będzie miało wgrane czysty soft (domyślnie 4.2.1, jeśli chcesz inny – daj znać po zakupie). Mogę też na życzenie przeprowadzić jailbreak.
Cena: 499 zł
Aukcja: http://allegro.pl/ipod-touch-2-generacj … 14795.html
Sprzedany, nieaktualne.