Mam zainstalowanego Irfana (pełen ekran używając klawisza spacja ) i niewiem jak zrobić żeby otwierał mi zdjęcia po koleji na całym monitorze.Chce podkreślić ze zdjęcia są ponumerowane ,jak klikam na zdjęcie numer 1 to wyskakuje mi informacja ze osiągnieto koniec katalogu a ja chciałbym zeby ten program wyswietlił mi numer kolejny 2,3 itp.Niewiem jak to zrobić
Jak wciśniesz spację ponownie, to program dalej będzie wyświetlał kolejne zdjęcia.
ale mi chodzi zeby wszystkie przeglądał na całym ekranie,a także jak przegladam zdjecia to np:od 1-6 przegląda mi według numeracji a później już inaczej np:7,12,16, nie pokoleji chociaż zdjecia są ponumerowane tak jak powinny wiec
Witam,
może chodzi Ci o to, że jak masz np. zdjęcia w tej numeracji:
1 2 3 4 5 11 12 13 14 15
to IrfanView traktuje je tak:
1 11 12 13 14 15 2 3 4 5
i tak właśnie je wyświetli.
W sumie nawet to logiczne jest, dlatego też dobrze miec nazwy plikow np.
0001 0002 0034 0056 itp. itd…
Wtedy nie ma problemów.
zobacz moze czy nie masz przelaczonej opcji sortowanie plikow, mi kiedys sie zmienila przez nacisniecie jakiegos klawisza.
menu – opcje— sort directory file (sortuj pkiki czy jakos tak po pl) i wybierz by name (ascending) (po nazwie rosnaca)
moze to jest przyczyna tego ze nie po koleji wyswietla pliki,
albo moze tez byc problem z nazwa plikow, w latwy sposob zmienisz nazwe wciskajac klawisz b , potem zaznaczajac opcje batch rename i dodanie plikow w ktorych chcesz zmienic nazwe - i start, wszystkie pliczki zmienia nazwe i zostana odpowiedznio ponumerowane w pare sekund i zostana skopiowane do kat c:/temp, przydatna opcja
pozdro