Irytujący komunikat przy uruchomieniu programu z autostartu

Zainstalowałam FileSearchy na nowym laptopie z Win 7 x 64 i ustawiłam, aby startował razem z systemem. Teraz po każdym uruchomieniu systemu wyskakuje komunikat, czy chcę zezwolić FileSearchy na wprowadzenie zmian. Mam ten program zainstalowany od dawna na starym lapku z tym samym systemem i taki komunikat się nie wyświetla. Co zrobić, aby na tym nowym też się nie wyświetlał? Nie chcę tam zmieniać ogólnego poziomu zabezpieczeń, bo z laptopa będzie korzystać osoba nie znająca się zbytnio na komputerach. Da się zrobić jakiś wyjątek dla tego programu?

Wydaje mi się że nie przeszukujesz plików ciągle wyłącz go z autostartu a w razie potrzeby uruchamiasz program ręcznie 

Program ma być cały czas włączony i chcę aby uruchamiał się ze startem systemu. Nie chcę tylko, aby ten komunikat wyskakiwał

Kliknij na FileSearchy. Kiedy wyświetli Ci się nieszczęsny komunikat , kliknij na nim na napis “Zdecyduj, kiedy są wyświetlane powiadomienia”.

Wyświetlą się “Ustawienia konta” i suwakiem  przesuwasz na opcję “Nie powiadamiaj nigdy”

Tak jak na zdjęciu:   http://wstaw.org/w/4fxE/

PS. Nie wiem czy to zadziała tylko na tym programie, a na innych nie…

PS. Niektóre programy mają opcję “pomiń ostrzeżenie kontroli konta użytkownika”…

Problem został rozwiązany. Okazało się, że trzeba było zainstalować ten program jako administrator. Wtedy w ustawieniach pojawia się dodatkowa opcja “Pomiń przypomnienia Kontroli użytkownika”, ale dziękuję za poradę, na pewno przyda się na przyszłość w przypadku innych programów z takim problemem :slight_smile:

To cieszę się, iż problem rozwiązany.

Pzdr,

Jest jeszcze sposób, który używa CCleaner do podniesienia sobie uprawnień UAC bez komunikatu.

1. taskschd.msc > [ENTER]
  2. “Biblioteka Harmonogramu zadań”
  3. “Utwórz zadanie” następnie w polu [Nazwa] wpisać nazwę np. costam
  4. “Uruchom z najwyższymi uprawnieniami”, zakładka “Akcje” > “Nowa”
  5. “Przeglądaj” > wybiera się aplikację
  6. “Wyzwalacze” > “Nowy”, w polu “Rozpocznij zadanie” ==> “Przy logowaniu”. (można też ustawić opóźnienie)

To jest sposób jakby ktoś w przyszłości chciał uruchomić aplikację z pominięciem UAC, która nie ma wsparcia User Account Control.

Jest nawet możliwe utworzenie skrótu do zadania i uruchamianie aplikacji jak każdą inną.

Dziękuję, zanotuję sobie tę poradę :slight_smile: